Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૨૬. કોસિયજાતકં (૨-૮-૬)

    226. Kosiyajātakaṃ (2-8-6)

    ૧૫૧.

    151.

    કાલે નિક્ખમના સાધુ, નાકાલે સાધુ નિક્ખમો;

    Kāle nikkhamanā sādhu, nākāle sādhu nikkhamo;

    અકાલેન હિ નિક્ખમ્મ, એકકમ્પિ બહુજ્જનો;

    Akālena hi nikkhamma, ekakampi bahujjano;

    ન કિઞ્ચિ અત્થં જોતેતિ, ધઙ્કસેનાવ કોસિયં.

    Na kiñci atthaṃ joteti, dhaṅkasenāva kosiyaṃ.

    ૧૫૨.

    152.

    ધીરો ચ વિધિવિધાનઞ્ઞૂ, પરેસં વિવરાનુગૂ;

    Dhīro ca vidhividhānaññū, paresaṃ vivarānugū;

    સબ્બામિત્તે વસીકત્વા, કોસિયોવ સુખી સિયાતિ.

    Sabbāmitte vasīkatvā, kosiyova sukhī siyāti.

    કોસિયજાતકં છટ્ઠં.

    Kosiyajātakaṃ chaṭṭhaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૨૬] ૬. કોસિયજાતકવણ્ણના • [226] 6. Kosiyajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact