Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-પુરાણ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-purāṇa-ṭīkā

    ૨. એળકલોમવગ્ગો

    2. Eḷakalomavaggo

    ૧. કોસિયસિક્ખાપદવણ્ણના

    1. Kosiyasikkhāpadavaṇṇanā

    કારાપેય્યાતિ અત્તનો ચ પરસ્સ ચ ઉભિન્નઞ્ચ કોસિયં એકતો ગણ્હિત્વા વુત્તં, ઉભો વા એકતો કરોન્તીતિ અત્થતો વેદિતબ્બં. તત્થ અત્તના કતં ચે, ‘‘નિસ્સજ્જનકાલે સયં કતં નિસ્સગ્ગિય’’ન્તિ વત્તબ્બં. ઉભોહિ ચે કતં, યથાપાળિમેવ.

    Kārāpeyyāti attano ca parassa ca ubhinnañca kosiyaṃ ekato gaṇhitvā vuttaṃ, ubho vā ekato karontīti atthato veditabbaṃ. Tattha attanā kataṃ ce, ‘‘nissajjanakāle sayaṃ kataṃ nissaggiya’’nti vattabbaṃ. Ubhohi ce kataṃ, yathāpāḷimeva.

    કોસિયસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Kosiyasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact