Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. કુહકસુત્તવણ્ણના

    3. Kuhakasuttavaṇṇanā

    ૮૩. તતિયે કુહકોતિ તીહિ કુહનવત્થૂહિ સમન્નાગતો. લપકોતિ લાભસન્નિસ્સિતાય લપનાય સમન્નાગતો. નેમિત્તિકોતિ નિમિત્તકિરિયકારકો. નિપ્પેસિકોતિ નિપ્પેસનકતાય સમન્નાગતો. લાભેન ચ લાભં નિજિગીસિતાતિ લાભેન લાભગવેસકો. સુક્કપક્ખો વુત્તવિપલ્લાસવસેન વેદિતબ્બો. ચતુત્થં ઉત્તાનમેવ.

    83. Tatiye kuhakoti tīhi kuhanavatthūhi samannāgato. Lapakoti lābhasannissitāya lapanāya samannāgato. Nemittikoti nimittakiriyakārako. Nippesikoti nippesanakatāya samannāgato. Lābhena ca lābhaṃ nijigīsitāti lābhena lābhagavesako. Sukkapakkho vuttavipallāsavasena veditabbo. Catutthaṃ uttānameva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. કુહકસુત્તં • 3. Kuhakasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૩. કુહકસુત્તવણ્ણના • 3. Kuhakasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact