Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૦૯. કુક્કુટજાતકં (૨-૬-૯)

    209. Kukkuṭajātakaṃ (2-6-9)

    ૧૧૭.

    117.

    દિટ્ઠા મયા વને રુક્ખા, અસ્સકણ્ણા વિભીટકા 1;

    Diṭṭhā mayā vane rukkhā, assakaṇṇā vibhīṭakā 2;

    ન તાનિ એવં સક્કન્તિ, યથા ત્વં રુક્ખ સક્કસિ.

    Na tāni evaṃ sakkanti, yathā tvaṃ rukkha sakkasi.

    ૧૧૮.

    118.

    પુરાણકુક્કુટો 3 અયં, ભેત્વા પઞ્જરમાગતો;

    Purāṇakukkuṭo 4 ayaṃ, bhetvā pañjaramāgato;

    કુસલો વાળપાસાનં, અપક્કમતિ ભાસતીતિ.

    Kusalo vāḷapāsānaṃ, apakkamati bhāsatīti.

    કુક્કુટ 5 જાતકં નવમં.

    Kukkuṭa 6 jātakaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. વિભેદકા (સ્યા॰ ક॰)
    2. vibhedakā (syā. ka.)
    3. કક્કરો (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    4. kakkaro (sī. syā. pī.)
    5. કક્કર (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    6. kakkara (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૦૯] ૯. કુક્કુટજાતકવણ્ણના • [209] 9. Kukkuṭajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact