Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    ૫. કુલમચ્છરિનીસિક્ખાપદવણ્ણના

    5. Kulamaccharinīsikkhāpadavaṇṇanā

    કુલે મચ્છરો કુલમચ્છરોતિ પુરિમસ્મિં પક્ખે સકત્થે ઇનીપચ્ચયો, તં કુલં અસ્સદ્ધં અપ્પસન્નન્તિ કુલસ્સ અગુણં, અયસં વા ભાસન્તિયાતિ અત્થો. ભિક્ખુનીનં અવણ્ણં ભાસન્તિયાતિ ‘‘ભિક્ખુનિયો દુસ્સીલા પાપધમ્મા’’તિ (પાચિ॰ અટ્ઠ॰ ૧૦૪૩) ભિક્ખુનીનં અગુણં, અયસં વા ભાસન્તિયા.

    Kule maccharo kulamaccharoti purimasmiṃ pakkhe sakatthe inīpaccayo, taṃ kulaṃ assaddhaṃ appasannanti kulassa aguṇaṃ, ayasaṃ vā bhāsantiyāti attho. Bhikkhunīnaṃ avaṇṇaṃ bhāsantiyāti ‘‘bhikkhuniyo dussīlā pāpadhammā’’ti (pāci. aṭṭha. 1043) bhikkhunīnaṃ aguṇaṃ, ayasaṃ vā bhāsantiyā.

    સન્તંયેવ આદીનવન્તિ કુલસ્સ વા ભિક્ખુનીનં વા સન્તંયેવ અગુણં.

    Santaṃyevaādīnavanti kulassa vā bhikkhunīnaṃ vā santaṃyeva aguṇaṃ.

    કુલમચ્છરિનીસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Kulamaccharinīsikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact