Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૫-૧૦. કુલસુત્તાદિવણ્ણના
5-10. Kulasuttādivaṇṇanā
૨૫૮-૨૬૩. પઞ્ચમે આધિપચ્ચે ઠપેન્તીતિ ભણ્ડાગારિકટ્ઠાને ઠપેન્તિ. છટ્ઠે વણ્ણસમ્પન્નોતિ સરીરવણ્ણેન સમન્નાગતો. બલસમ્પન્નોતિ કાયબલેન સમન્નાગતો. ભિક્ખુવારે વણ્ણસમ્પન્નોતિ ગુણવણ્ણેન સમન્નાગતો. બલસમ્પન્નોતિ વીરિયબલેન સમન્નાગતો. જવસમ્પન્નોતિ ઞાણજવેન સમન્નાગતો. સત્તમેપિ એસેવ નયો. સેસમેત્થ ઉત્તાનમેવાતિ.
258-263. Pañcame ādhipacce ṭhapentīti bhaṇḍāgārikaṭṭhāne ṭhapenti. Chaṭṭhe vaṇṇasampannoti sarīravaṇṇena samannāgato. Balasampannoti kāyabalena samannāgato. Bhikkhuvāre vaṇṇasampannoti guṇavaṇṇena samannāgato. Balasampannoti vīriyabalena samannāgato. Javasampannoti ñāṇajavena samannāgato. Sattamepi eseva nayo. Sesamettha uttānamevāti.
અભિઞ્ઞાવગ્ગો છટ્ઠો.
Abhiññāvaggo chaṭṭho.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૫. કુલસુત્તં • 5. Kulasuttaṃ
૬. પઠમઆજાનીયસુત્તં • 6. Paṭhamaājānīyasuttaṃ
૭. દુતિયઆજાનીયસુત્તં • 7. Dutiyaājānīyasuttaṃ
૮. બલસુત્તં • 8. Balasuttaṃ
૯. અરઞ્ઞસુત્તં • 9. Araññasuttaṃ
૧૦. કમ્મસુત્તં • 10. Kammasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૪-૧૦. માલુક્યપુત્તસુત્તાદિવણ્ણના • 4-10. Mālukyaputtasuttādivaṇṇanā