Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૯. કુલત્થેરગાથા

    9. Kulattheragāthā

    ૧૯.

    19.

    1 ‘‘ઉદકં હિ નયન્તિ નેત્તિકા, ઉસુકારા નમયન્તિ 2 તેજનં;

    3 ‘‘Udakaṃ hi nayanti nettikā, usukārā namayanti 4 tejanaṃ;

    દારું નમયન્તિ તચ્છકા, અત્તાનં દમયન્તિ સુબ્બતા’’તિ.

    Dāruṃ namayanti tacchakā, attānaṃ damayanti subbatā’’ti.

    … કુલો 5 થેરો….

    … Kulo 6 thero….







    Footnotes:
    1. ધ॰ પ॰ ૮૦, ૧૪૫ ધમ્મપદેપિ
    2. દમયન્તિ (ક॰)
    3. dha. pa. 80, 145 dhammapadepi
    4. damayanti (ka.)
    5. કુણ્ડલો (સી॰), કુળો (સ્યા॰ ક॰)
    6. kuṇḍalo (sī.), kuḷo (syā. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૯. કુલત્થેરગાથાવણ્ણના • 9. Kulattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact