Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૭. કુમાપુત્તસહાયકત્થેરગાથા

    7. Kumāputtasahāyakattheragāthā

    ૩૭.

    37.

    ‘‘નાનાજનપદં યન્તિ, વિચરન્તા અસઞ્ઞતા;

    ‘‘Nānājanapadaṃ yanti, vicarantā asaññatā;

    સમાધિઞ્ચ વિરાધેન્તિ, કિંસુ રટ્ઠચરિયા કરિસ્સતિ;

    Samādhiñca virādhenti, kiṃsu raṭṭhacariyā karissati;

    તસ્મા વિનેય્ય સારમ્ભં, ઝાયેય્ય અપુરક્ખતો’’તિ.

    Tasmā vineyya sārambhaṃ, jhāyeyya apurakkhato’’ti.

    … કુમાપુત્તત્થેરસ્સ સહાયકો થેરો….

    … Kumāputtattherassa sahāyako thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૭. કુમાપુત્તસહાયત્થેરગાથાવણ્ણના • 7. Kumāputtasahāyattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact