Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૨૪. કુમ્ભિલજાતકં (૨-૮-૪)

    224. Kumbhilajātakaṃ (2-8-4)

    ૧૪૭.

    147.

    યસ્સેતે ચતુરો ધમ્મા, વાનરિન્દ યથા તવ;

    Yassete caturo dhammā, vānarinda yathā tava;

    સચ્ચં ધમ્મો ધિતિ ચાગો, દિટ્ઠં સો અતિવત્તતિ.

    Saccaṃ dhammo dhiti cāgo, diṭṭhaṃ so ativattati.

    ૧૪૮.

    148.

    યસ્સ ચેતે ન વિજ્જન્તિ, ગુણા પરમભદ્દકા;

    Yassa cete na vijjanti, guṇā paramabhaddakā;

    સચ્ચં ધમ્મો ધિતિ ચાગો, દિટ્ઠં સો નાતિવત્તતીતિ.

    Saccaṃ dhammo dhiti cāgo, diṭṭhaṃ so nātivattatīti.

    કુમ્ભિલજાતકં ચતુત્થં.

    Kumbhilajātakaṃ catutthaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૨૪] ૪. કુમ્ભિલજાતકવણ્ણના • [224] 4. Kumbhilajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact