Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૫૪. કુણ્ડકકુચ્છિસિન્ધવજાતકં (૩-૧-૪)

    254. Kuṇḍakakucchisindhavajātakaṃ (3-1-4)

    ૧૦.

    10.

    ભુત્વા તિણપરિઘાસં, ભુત્વા આચામકુણ્ડકં;

    Bhutvā tiṇaparighāsaṃ, bhutvā ācāmakuṇḍakaṃ;

    એતં તે ભોજનં આસિ, કસ્મા દાનિ ન ભુઞ્જસિ.

    Etaṃ te bhojanaṃ āsi, kasmā dāni na bhuñjasi.

    ૧૧.

    11.

    યત્થ પોસં ન જાનન્તિ, જાતિયા વિનયેન વા;

    Yattha posaṃ na jānanti, jātiyā vinayena vā;

    બહું 1 તત્થ મહાબ્રમ્હે, અપિ આચામકુણ્ડકં.

    Bahuṃ 2 tattha mahābramhe, api ācāmakuṇḍakaṃ.

    ૧૨.

    12.

    ત્વઞ્ચ ખો મં પજાનાસિ, યાદિસાયં હયુત્તમો;

    Tvañca kho maṃ pajānāsi, yādisāyaṃ hayuttamo;

    જાનન્તો જાનમાગમ્મ, ન તે ભક્ખામિ કુણ્ડકન્તિ.

    Jānanto jānamāgamma, na te bhakkhāmi kuṇḍakanti.

    કુણ્ડકકુચ્છિસિન્ધવજાતકં ચતુત્થં.

    Kuṇḍakakucchisindhavajātakaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. પહૂ (સી॰ પી॰), પહું (સ્યા॰ ક॰)
    2. pahū (sī. pī.), pahuṃ (syā. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૫૪] ૪. કુણ્ડકકુચ્છિસિન્ધવજાતકવણ્ણના • [254] 4. Kuṇḍakakucchisindhavajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact