Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૭૬. કુરુધમ્મજાતકં (૩-૩-૬)

    276. Kurudhammajātakaṃ (3-3-6)

    ૭૬.

    76.

    તવ સદ્ધઞ્ચ સીલઞ્ચ, વિદિત્વાન જનાધિપ;

    Tava saddhañca sīlañca, viditvāna janādhipa;

    વણ્ણં અઞ્જનવણ્ણેન, કાલિઙ્ગસ્મિં નિમિમ્હસે 1.

    Vaṇṇaṃ añjanavaṇṇena, kāliṅgasmiṃ nimimhase 2.

    ૭૭.

    77.

    અન્નભચ્ચા ચભચ્ચા ચ, યોધ ઉદ્દિસ્સ ગચ્છતિ;

    Annabhaccā cabhaccā ca, yodha uddissa gacchati;

    સબ્બે તે અપ્પટિક્ખિપ્પા, પુબ્બાચરિયવચો ઇદં.

    Sabbe te appaṭikkhippā, pubbācariyavaco idaṃ.

    ૭૮.

    78.

    દદામિ વો બ્રાહ્મણા નાગમેતં, રાજારહં રાજભોગ્ગં યસસ્સિનં;

    Dadāmi vo brāhmaṇā nāgametaṃ, rājārahaṃ rājabhoggaṃ yasassinaṃ;

    અલઙ્કતં હેમજાલાભિછન્નં, સસારથિં ગચ્છથ યેન કામન્તિ.

    Alaṅkataṃ hemajālābhichannaṃ, sasārathiṃ gacchatha yena kāmanti.

    કુરુધમ્મજાતકં 3 છટ્ઠં.

    Kurudhammajātakaṃ 4 chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. વિનિમ્હસે (સ્યા॰), વનિમ્હસે (ક॰)
    2. vinimhase (syā.), vanimhase (ka.)
    3. કુરુધમ્મજાતકં (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    4. kurudhammajātakaṃ (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૭૬] ૬. કુરુધમ્મજાતકવણ્ણના • [276] 6. Kurudhammajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact