Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૦૬. કુરુઙ્ગમિગજાતકં (૨-૬-૬)

    206. Kuruṅgamigajātakaṃ (2-6-6)

    ૧૧૧.

    111.

    ઇઙ્ઘ વદ્ધમયં 1 પાસં, છિન્દ દન્તેહિ કચ્છપ;

    Iṅgha vaddhamayaṃ 2 pāsaṃ, chinda dantehi kacchapa;

    અહં તથા કરિસ્સામિ, યથા નેહિતિ લુદ્દકો.

    Ahaṃ tathā karissāmi, yathā nehiti luddako.

    ૧૧૨.

    112.

    કચ્છપો પાવિસી વારિં, કુરુઙ્ગો પાવિસી વનં;

    Kacchapo pāvisī vāriṃ, kuruṅgo pāvisī vanaṃ;

    સતપત્તો દુમગ્ગમ્હા, દૂરે પુત્તે અપાનયીતિ.

    Satapatto dumaggamhā, dūre putte apānayīti.

    કુરુઙ્ગમિગજાતકં છટ્ઠં.

    Kuruṅgamigajātakaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. વદ્ધમયં (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    2. vaddhamayaṃ (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૦૬] ૬. કુરુઙ્ગમિગજાતકવણ્ણના • [206] 6. Kuruṅgamigajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact