Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટ્ઠાનપાળિ • Paṭṭhānapāḷi |
૧-૧૪. કુસલત્તિક-આસવદુકં
1-14. Kusalattika-āsavadukaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
હેતુપચ્ચયો
Hetupaccayo
૧. અકુસલં આસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો આસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).
1. Akusalaṃ āsavaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo āsavo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).
હેતુયા એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).
Hetuyā ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).
(સહજાતવારેપિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારેપિ પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં).
(Sahajātavārepi…pe… sampayuttavārepi pañhāvārepi sabbattha ekaṃ).
૨. કુસલં નોઆસવં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો નોઆસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. કુસલં નોઆસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નોઆસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. કુસલં નોઆસવં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો નોઆસવો ચ અબ્યાકતો નોઆસવો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)
2. Kusalaṃ noāsavaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo noāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Kusalaṃ noāsavaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato noāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Kusalaṃ noāsavaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo noāsavo ca abyākato noāsavo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)
અકુસલં નોઆસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો નોઆસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
Akusalaṃ noāsavaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo noāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
અબ્યાકતં નોઆસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નોઆસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Abyākataṃ noāsavaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato noāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
કુસલં નોઆસવઞ્ચ અબ્યાકતં નોઆસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નોઆસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Kusalaṃ noāsavañca abyākataṃ noāsavañca dhammaṃ paṭicca abyākato noāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અકુસલં નોઆસવઞ્ચ અબ્યાકતં નોઆસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નોઆસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Akusalaṃ noāsavañca abyākataṃ noāsavañca dhammaṃ paṭicca abyākato noāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
આરમ્મણપચ્ચયો
Ārammaṇapaccayo
૩. કુસલં નોઆસવં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો નોઆસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આરમ્મણપચ્ચયા. (૧)
3. Kusalaṃ noāsavaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo noāsavo dhammo uppajjati ārammaṇapaccayā. (1)
અકુસલં નોઆસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો નોઆસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આરમ્મણપચ્ચયા. (૧)
Akusalaṃ noāsavaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo noāsavo dhammo uppajjati ārammaṇapaccayā. (1)
અબ્યાકતં નોઆસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નોઆસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આરમ્મણપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākataṃ noāsavaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato noāsavo dhammo uppajjati ārammaṇapaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
૪. હેતુયા નવ, આરમ્મણે તીણિ, અધિપતિયા નવ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં).
4. Hetuyā nava, ārammaṇe tīṇi, adhipatiyā nava…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ).
નહેતુયા એકં, નઆરમ્મણે પઞ્ચ, નઅધિપતિયા નવ…પે॰… નોવિગતે પઞ્ચ (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં).
Nahetuyā ekaṃ, naārammaṇe pañca, naadhipatiyā nava…pe… novigate pañca (saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ).
હેતુ-આરમ્મણપચ્ચયા
Hetu-ārammaṇapaccayā
૫. કુસલો નોઆસવો ધમ્મો કુસલસ્સ નોઆસવસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.
5. Kusalo noāsavo dhammo kusalassa noāsavassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.
અકુસલો નોઆસવો ધમ્મો અકુસલસ્સ નોઆસવસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.
Akusalo noāsavo dhammo akusalassa noāsavassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.
અબ્યાકતો નોઆસવો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ નોઆસવસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Abyākato noāsavo dhammo abyākatassa noāsavassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)
કુસલો નોઆસવો ધમ્મો કુસલસ્સ નોઆસવસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો (સંખિત્તં).
Kusalo noāsavo dhammo kusalassa noāsavassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo (saṃkhittaṃ).
૬. હેતુયા સત્ત, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા દસ…પે॰… અવિગતે તેરસ (સંખિત્તં. યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં).
6. Hetuyā satta, ārammaṇe nava, adhipatiyā dasa…pe… avigate terasa (saṃkhittaṃ. Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ).
૧-૧૫. કુસલત્તિક-સાસવદુકં
1-15. Kusalattika-sāsavadukaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
હેતુપચ્ચયો
Hetupaccayo
૭. કુસલં સાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો સાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
7. Kusalaṃ sāsavaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo sāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
અકુસલં સાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો સાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
Akusalaṃ sāsavaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo sāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
અબ્યાકતં સાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Abyākataṃ sāsavaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato sāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
કુસલં સાસવઞ્ચ અબ્યાકતં સાસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Kusalaṃ sāsavañca abyākataṃ sāsavañca dhammaṃ paṭicca abyākato sāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અકુસલં સાસવઞ્ચ અબ્યાકતં સાસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Akusalaṃ sāsavañca abyākataṃ sāsavañca dhammaṃ paṭicca abyākato sāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
૮. હેતુયા નવ, આરમ્મણે તીણિ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં).
8. Hetuyā nava, ārammaṇe tīṇi…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ).
નહેતુયા દ્વે, નઆરમ્મણે પઞ્ચ, નઅધિપતિયા નવ (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં).
Nahetuyā dve, naārammaṇe pañca, naadhipatiyā nava (saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ).
૯. કુસલો સાસવો ધમ્મો કુસલસ્સ સાસવસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.
9. Kusalo sāsavo dhammo kusalassa sāsavassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.
અકુસલો સાસવો ધમ્મો અકુસલસ્સ સાસવસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.
Akusalo sāsavo dhammo akusalassa sāsavassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.
અબ્યાકતો સાસવો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ સાસવસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākato sāsavo dhammo abyākatassa sāsavassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1) (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા સત્ત, આરમ્મણે નવ…પે॰… અવિગતે તેરસ (સંખિત્તં).
Hetuyā satta, ārammaṇe nava…pe… avigate terasa (saṃkhittaṃ).
(યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં.)
(Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ.)
અનાસવપદં
Anāsavapadaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
હેતુપચ્ચયો
Hetupaccayo
૧૦. કુસલં અનાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો અનાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
10. Kusalaṃ anāsavaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo anāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અબ્યાકતં અનાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અનાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākataṃ anāsavaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato anāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
૧૧. હેતુયા દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં).
11. Hetuyā dve…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ).
હેતુઆરમ્મણપચ્ચયાદિ
Hetuārammaṇapaccayādi
૧૨. કુસલો અનાસવો ધમ્મો કુસલસ્સ અનાસવસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
12. Kusalo anāsavo dhammo kusalassa anāsavassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)
અબ્યાકતો અનાસવો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ અનાસવસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Abyākato anāsavo dhammo abyākatassa anāsavassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)
અબ્યાકતો અનાસવો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ અનાસવસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. અબ્યાકતો અનાસવો ધમ્મો કુસલસ્સ અનાસવસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૨)
Abyākato anāsavo dhammo abyākatassa anāsavassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Abyākato anāsavo dhammo kusalassa anāsavassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (2)
કુસલો અનાસવો ધમ્મો કુસલસ્સ અનાસવસ્સ ધમ્મસ્સ અધિપતિપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Kusalo anāsavo dhammo kusalassa anāsavassa dhammassa adhipatipaccayena paccayo. (1)
અબ્યાકતો અનાસવો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ અનાસવસ્સ ધમ્મસ્સ અધિપતિપચ્ચયેન પચ્ચયો. અબ્યાકતો અનાસવો ધમ્મો કુસલસ્સ અનાસવસ્સ ધમ્મસ્સ અધિપતિપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૨)
Abyākato anāsavo dhammo abyākatassa anāsavassa dhammassa adhipatipaccayena paccayo. Abyākato anāsavo dhammo kusalassa anāsavassa dhammassa adhipatipaccayena paccayo. (2)
કુસલો અનાસવો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ અનાસવસ્સ ધમ્મસ્સ અનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Kusalo anāsavo dhammo abyākatassa anāsavassa dhammassa anantarapaccayena paccayo. (1)
અબ્યાકતો અનાસવો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ અનાસવસ્સ ધમ્મસ્સ અનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākato anāsavo dhammo abyākatassa anāsavassa dhammassa anantarapaccayena paccayo. (1) (Saṃkhittaṃ.)
૧૩. હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે, અધિપતિયા તીણિ, અનન્તરે દ્વે, સમનન્તરે દ્વે, સહજાતે દ્વે, અઞ્ઞમઞ્ઞે દ્વે, નિસ્સયે દ્વે, ઉપનિસ્સયે ચત્તારિ…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં. યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં).
13. Hetuyā dve, ārammaṇe dve, adhipatiyā tīṇi, anantare dve, samanantare dve, sahajāte dve, aññamaññe dve, nissaye dve, upanissaye cattāri…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ. Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ).
૧-૧૬. કુસલત્તિક-આસવસમ્પયુત્તદુકં
1-16. Kusalattika-āsavasampayuttadukaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
હેતુપચ્ચયો
Hetupaccayo
૧૪. અકુસલં આસવસમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો આસવસમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).
14. Akusalaṃ āsavasampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo āsavasampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).
હેતુયા એકં, આમમ્મણે એકં (સંખિત્તં).
Hetuyā ekaṃ, āmammaṇe ekaṃ (saṃkhittaṃ).
(સહજાતવારેપિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારેપિ પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)
(Sahajātavārepi…pe… sampayuttavārepi pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)
૧૫. કુસલં આસવવિપ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો આસવવિપ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. કુસલં આસવવિપ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો આસવવિપ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. કુસલં આસવવિપ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો આસવવિપ્પયુત્તો ચ અબ્યાકતો આસવવિપ્પયુત્તો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)
15. Kusalaṃ āsavavippayuttaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo āsavavippayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Kusalaṃ āsavavippayuttaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato āsavavippayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Kusalaṃ āsavavippayuttaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo āsavavippayutto ca abyākato āsavavippayutto ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)
અકુસલં આસવવિપ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો આસવવિપ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Akusalaṃ āsavavippayuttaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato āsavavippayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અબ્યાકતં આસવવિપ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો આસવવિપ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Abyākataṃ āsavavippayuttaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato āsavavippayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
કુસલં આસવવિપ્પયુત્તઞ્ચ અબ્યાકતં આસવવિપ્પયુત્તઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો આસવવિપ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Kusalaṃ āsavavippayuttañca abyākataṃ āsavavippayuttañca dhammaṃ paṭicca abyākato āsavavippayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અકુસલં આસવવિપ્પયુત્તઞ્ચ અબ્યાકતં આસવવિપ્પયુત્તઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો આસવવિપ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).
Akusalaṃ āsavavippayuttañca abyākataṃ āsavavippayuttañca dhammaṃ paṭicca abyākato āsavavippayutto dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).
૧૬. હેતુયા સત્ત, આરમ્મણે દ્વે, અધિપતિયા સત્ત…પે॰… અવિગતે સત્ત (સંખિત્તં).
16. Hetuyā satta, ārammaṇe dve, adhipatiyā satta…pe… avigate satta (saṃkhittaṃ).
(સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં).
(Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ).
૧૭. કુસલો આસવવિપ્પયુત્તો ધમ્મો કુસલસ્સ આસવવિપ્પયુત્તસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.
17. Kusalo āsavavippayutto dhammo kusalassa āsavavippayuttassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.
અકુસલો આસવવિપ્પયુત્તો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ આસવવિપ્પયુત્તસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Akusalo āsavavippayutto dhammo abyākatassa āsavavippayuttassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)
અબ્યાકતો આસવવિપ્પયુત્તો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ આસવવિપ્પયુત્તસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākato āsavavippayutto dhammo abyākatassa āsavavippayuttassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1) (Saṃkhittaṃ.)
૧૮. હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા પઞ્ચ…પે॰… અવિગતે દસ (સંખિત્તં.)
18. Hetuyā pañca, ārammaṇe nava, adhipatiyā pañca…pe… avigate dasa (saṃkhittaṃ.)
(યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં.)
(Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ.)
૧-૧૭. કુસલત્તિક-આસવસાસવદુકં
1-17. Kusalattika-āsavasāsavadukaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
હેતુપચ્ચયો
Hetupaccayo
૧૯. અકુસલં આસવઞ્ચેવ સાસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો આસવો ચેવ સાસવો ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).
19. Akusalaṃ āsavañceva sāsavañca dhammaṃ paṭicca akusalo āsavo ceva sāsavo ca dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).
હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).
Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).
(સહજાતવારેપિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારેપિ પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં).
(Sahajātavārepi…pe… sampayuttavārepi pañhāvārepi sabbattha ekaṃ).
૨૦. કુસલં સાસવઞ્ચેવ નો ચ આસવં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો સાસવો ચેવ નો ચ આસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
20. Kusalaṃ sāsavañceva no ca āsavaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo sāsavo ceva no ca āsavo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
અકુસલં સાસવઞ્ચેવ નો ચ આસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો સાસવો ચેવ નો ચ આસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
Akusalaṃ sāsavañceva no ca āsavaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo sāsavo ceva no ca āsavo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
અબ્યાકતં સાસવઞ્ચેવ નો ચ આસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સાસવો ચેવ નો ચ આસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Abyākataṃ sāsavañceva no ca āsavaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato sāsavo ceva no ca āsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
કુસલં સાસવઞ્ચેવ નો ચ આસવઞ્ચ અબ્યાકતં સાસવઞ્ચેવ નો ચ આસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સાસવો ચેવ નો ચ આસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Kusalaṃ sāsavañceva no ca āsavañca abyākataṃ sāsavañceva no ca āsavañca dhammaṃ paṭicca abyākato sāsavo ceva no ca āsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અકુસલં સાસવઞ્ચેવ નો ચ આસવઞ્ચ અબ્યાકતં સાસવઞ્ચેવ નો ચ આસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સાસવો ચેવ નો ચ આસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Akusalaṃ sāsavañceva no ca āsavañca abyākataṃ sāsavañceva no ca āsavañca dhammaṃ paṭicca abyākato sāsavo ceva no ca āsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
૨૧. હેતુયા નવ, આરમ્મણે તીણિ, અધિપતિયા નવ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં).
21. Hetuyā nava, ārammaṇe tīṇi, adhipatiyā nava…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ).
(સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં.)
(Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ.)
૨૨. કુસલો સાસવો ચેવ નો ચ આસવો ધમ્મો કુસલસ્સ સાસવસ્સ ચેવ નો ચ આસવસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.
22. Kusalo sāsavo ceva no ca āsavo dhammo kusalassa sāsavassa ceva no ca āsavassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.
અકુસલો સાસવો ચેવ નો ચ આસવો ધમ્મો અકુસલસ્સ સાસવસ્સ ચેવ નો ચ આસવસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.
Akusalo sāsavo ceva no ca āsavo dhammo akusalassa sāsavassa ceva no ca āsavassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.
અબ્યાકતો સાસવો ચેવ નો ચ આસવો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ સાસવસ્સ ચેવ નો ચ આસવસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākato sāsavo ceva no ca āsavo dhammo abyākatassa sāsavassa ceva no ca āsavassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1) (Saṃkhittaṃ.)
૨૩. હેતુયા સત્ત, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા નવ…પે॰… અવિગતે તેરસ (સંખિત્તં. યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં).
23. Hetuyā satta, ārammaṇe nava, adhipatiyā nava…pe… avigate terasa (saṃkhittaṃ. Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ).
૧-૧૮. કુસલત્તિક-આસવઆસવસમ્પયુત્તદુકં
1-18. Kusalattika-āsavaāsavasampayuttadukaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
૨૪. અકુસલં આસવઞ્ચેવ આસવસમ્પયુત્તઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો આસવો ચેવ આસવસમ્પયુત્તો ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).
24. Akusalaṃ āsavañceva āsavasampayuttañca dhammaṃ paṭicca akusalo āsavo ceva āsavasampayutto ca dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).
હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).
Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).
(સહજાતવારેપિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારેપિ પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં).
(Sahajātavārepi…pe… sampayuttavārepi pañhāvārepi sabbattha ekaṃ).
૨૫. અકુસલં આસવસમ્પયુત્તઞ્ચેવ નો ચ આસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો આસવસમ્પયુત્તો ચેવ નો ચ આસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).
25. Akusalaṃ āsavasampayuttañceva no ca āsavaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo āsavasampayutto ceva no ca āsavo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).
હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).
Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).
(સહજાતવારેપિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારેપિ પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)
(Sahajātavārepi…pe… sampayuttavārepi pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)
૨૬. કુસલં આસવવિપ્પયુત્તં સાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો આસવવિપ્પયુત્તો સાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
26. Kusalaṃ āsavavippayuttaṃ sāsavaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo āsavavippayutto sāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
અકુસલં આસવવિપ્પયુત્તં સાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો આસવવિપ્પયુત્તો સાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Akusalaṃ āsavavippayuttaṃ sāsavaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato āsavavippayutto sāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અબ્યાકતં આસવવિપ્પયુત્તં સાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો આસવવિપ્પયુત્તો સાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Abyākataṃ āsavavippayuttaṃ sāsavaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato āsavavippayutto sāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
કુસલં આસવવિપ્પયુત્તં સાસવઞ્ચ અબ્યાકતં આસવવિપ્પયુત્તં સાસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો આસવવિપ્પયુત્તો સાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Kusalaṃ āsavavippayuttaṃ sāsavañca abyākataṃ āsavavippayuttaṃ sāsavañca dhammaṃ paṭicca abyākato āsavavippayutto sāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અકુસલં આસવવિપ્પયુત્તં સાસવઞ્ચ અબ્યાકતં આસવવિપ્પયુત્તં સાસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો આસવવિપ્પયુત્તો સાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Akusalaṃ āsavavippayuttaṃ sāsavañca abyākataṃ āsavavippayuttaṃ sāsavañca dhammaṃ paṭicca abyākato āsavavippayutto sāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
૨૭. હેતુયા સત્ત, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે સત્ત (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં).
27. Hetuyā satta, ārammaṇe dve…pe… avigate satta (saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ).
૨૮. કુસલો આસવવિપ્પયુત્તો સાસવો ધમ્મો કુસલસ્સ આસવવિપ્પયુત્તસ્સ સાસવસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.
28. Kusalo āsavavippayutto sāsavo dhammo kusalassa āsavavippayuttassa sāsavassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.
અકુસલો આસવવિપ્પયુત્તો સાસવો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ આસવવિપ્પયુત્તસ્સ સાસવસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Akusalo āsavavippayutto sāsavo dhammo abyākatassa āsavavippayuttassa sāsavassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)
અબ્યાકતો આસવવિપ્પયુત્તો સાસવો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ આસવવિપ્પયુત્તસ્સ સાસવસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો (સંખિત્તં).
Abyākato āsavavippayutto sāsavo dhammo abyākatassa āsavavippayuttassa sāsavassa dhammassa hetupaccayena paccayo (saṃkhittaṃ).
૨૯. હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા ચત્તારિ…પે॰… અવિગતે દસ (સંખિત્તં. યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં).
29. Hetuyā pañca, ārammaṇe nava, adhipatiyā cattāri…pe… avigate dasa (saṃkhittaṃ. Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ).
૧-૧૯. કુસલત્તિક-આસવવિપ્પયુત્તસાસવદુકં
1-19. Kusalattika-āsavavippayuttasāsavadukaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
હેતુપચ્ચયો
Hetupaccayo
૩૦. કુસલં આસવવિપ્પયુત્તં અનાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો આસવવિપ્પયુત્તો અનાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
30. Kusalaṃ āsavavippayuttaṃ anāsavaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo āsavavippayutto anāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અબ્યાકતં આસવવિપ્પયુત્તં અનાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો આસવવિપ્પયુત્તો અનાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).
Abyākataṃ āsavavippayuttaṃ anāsavaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato āsavavippayutto anāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).
૩૧. હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં).
31. Hetuyā dve, ārammaṇe dve…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ).
(સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં.)
(Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ.)
હેતુઆરમ્મણપચ્ચયાદિ
Hetuārammaṇapaccayādi
૩૨. કુસલો આસવવિપ્પયુત્તો અનાસવો ધમ્મો કુસલસ્સ આસવવિપ્પયુત્તસ્સ અનાસવસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
32. Kusalo āsavavippayutto anāsavo dhammo kusalassa āsavavippayuttassa anāsavassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)
અબ્યાકતો આસવવિપ્પયુત્તો અનાસવો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ આસવવિપ્પયુત્તસ્સ અનાસવસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Abyākato āsavavippayutto anāsavo dhammo abyākatassa āsavavippayuttassa anāsavassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)
અબ્યાકતો આસવવિપ્પયુત્તો અનાસવો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ આસવવિપ્પયુત્તસ્સ અનાસવસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Abyākato āsavavippayutto anāsavo dhammo abyākatassa āsavavippayuttassa anāsavassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (1)
અબ્યાકતો આસવવિપ્પયુત્તો અનાસવો ધમ્મો કુસલસ્સ આસવવિપ્પયુત્તસ્સ અનાસવસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Abyākato āsavavippayutto anāsavo dhammo kusalassa āsavavippayuttassa anāsavassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (1)
કુસલો આસવવિપ્પયુત્તો અનાસવો ધમ્મો કુસલસ્સ આસવવિપ્પયુત્તસ્સ અનાસવસ્સ ધમ્મસ્સ અધિપતિપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Kusalo āsavavippayutto anāsavo dhammo kusalassa āsavavippayuttassa anāsavassa dhammassa adhipatipaccayena paccayo. (1)
અબ્યાકતો આસવવિપ્પયુત્તો અનાસવો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ આસવવિપ્પયુત્તસ્સ અનાસવસ્સ ધમ્મસ્સ અધિપતિપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Abyākato āsavavippayutto anāsavo dhammo abyākatassa āsavavippayuttassa anāsavassa dhammassa adhipatipaccayena paccayo. (1)
અબ્યાકતો આસવવિપ્પયુત્તો અનાસવો ધમ્મો કુસલસ્સ આસવવિપ્પયુત્તસ્સ અનાસવસ્સ ધમ્મસ્સ અધિપતિપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Abyākato āsavavippayutto anāsavo dhammo kusalassa āsavavippayuttassa anāsavassa dhammassa adhipatipaccayena paccayo. (1)
કુસલો આસવવિપ્પયુત્તો અનાસવો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ આસવવિપ્પયુત્તસ્સ અનાસવસ્સ ધમ્મસ્સ અનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Kusalo āsavavippayutto anāsavo dhammo abyākatassa āsavavippayuttassa anāsavassa dhammassa anantarapaccayena paccayo. (1)
અબ્યાકતો આસવવિપ્પયુત્તો અનાસવો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ આસવવિપ્પયુત્તસ્સ અનાસવસ્સ ધમ્મસ્સ અનન્તરપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākato āsavavippayutto anāsavo dhammo abyākatassa āsavavippayuttassa anāsavassa dhammassa anantarapaccayena paccayo. (1) (Saṃkhittaṃ.)
૩૩. હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે, અધિપતિયા તીણિ, અનન્તરે દ્વે, સમનન્તરે દ્વે, સહજાતે દ્વે, અઞ્ઞમઞ્ઞે દ્વે, નિસ્સયે દ્વે, ઉપનિસ્સયે ચત્તારિ…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં).
33. Hetuyā dve, ārammaṇe dve, adhipatiyā tīṇi, anantare dve, samanantare dve, sahajāte dve, aññamaññe dve, nissaye dve, upanissaye cattāri…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ).
(યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં.)
(Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ.)
કુસલત્તિકઆસવગોચ્છકં નિટ્ઠિતં.
Kusalattikaāsavagocchakaṃ niṭṭhitaṃ.
૧-૨૦-૫૪. કુસલત્તિક-સઞ્ઞોજનાદિદુકાનિ
1-20-54. Kusalattika-saññojanādidukāni
૩૪. અકુસલં સઞ્ઞોજનં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… અકુસલં ગન્થં… ઓઘં… યોગં… નીવરણં….
34. Akusalaṃ saññojanaṃ dhammaṃ paṭicca…pe… akusalaṃ ganthaṃ… oghaṃ… yogaṃ… nīvaraṇaṃ….
કુસલં નોપરામાસં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો નોપરામાસો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (આસવગોચ્છકસદિસં.) દિટ્ઠિં પટિચ્ચ દિટ્ઠિ ન ઉપ્પજ્જતિ.
Kusalaṃ noparāmāsaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo noparāmāso dhammo uppajjati hetupaccayā. (Āsavagocchakasadisaṃ.) Diṭṭhiṃ paṭicca diṭṭhi na uppajjati.
કુસલત્તિકે છ ગોચ્છકં નિટ્ઠિતં.
Kusalattike cha gocchakaṃ niṭṭhitaṃ.