Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટ્ઠાનપાળિ • Paṭṭhānapāḷi

    ૧-૯૯. કુસલત્તિક-સઉત્તરદુકં

    1-99. Kusalattika-sauttaradukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૫૩. કુસલં સઉત્તરં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો સઉત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    53. Kusalaṃ sauttaraṃ dhammaṃ paṭicca kusalo sauttaro dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    અકુસલં સઉત્તરં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો સઉત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Akusalaṃ sauttaraṃ dhammaṃ paṭicca akusalo sauttaro dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    અબ્યાકતં સઉત્તરં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સઉત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Abyākataṃ sauttaraṃ dhammaṃ paṭicca abyākato sauttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    કુસલં સઉત્તરઞ્ચ અબ્યાકતં સઉત્તરઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સઉત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Kusalaṃ sauttarañca abyākataṃ sauttarañca dhammaṃ paṭicca abyākato sauttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અકુસલં સઉત્તરઞ્ચ અબ્યાકતં સઉત્તરઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સઉત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Akusalaṃ sauttarañca abyākataṃ sauttarañca dhammaṃ paṭicca abyākato sauttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૫૪. હેતુયા નવ, આરમ્મણે તીણિ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં).

    54. Hetuyā nava, ārammaṇe tīṇi…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ).

    ૫૫. કુસલો સઉત્તરો ધમ્મો કુસલસ્સ સઉત્તરસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    55. Kusalo sauttaro dhammo kusalassa sauttarassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.

    અકુસલો સઉત્તરો ધમ્મો અકુસલસ્સ સઉત્તરસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    Akusalo sauttaro dhammo akusalassa sauttarassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.

    અબ્યાકતો સઉત્તરો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ સઉત્તરસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧) (સંખિત્તં.)

    Abyākato sauttaro dhammo abyākatassa sauttarassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૫૬. હેતુયા સત્ત, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા નવ…પે॰… અવિગતે તેરસ (સંખિત્તં).

    56. Hetuyā satta, ārammaṇe nava, adhipatiyā nava…pe… avigate terasa (saṃkhittaṃ).

    અનુત્તરપદં

    Anuttarapadaṃ

    હેતુ-આરમ્મણપચ્ચયા

    Hetu-ārammaṇapaccayā

    ૫૭. કુસલં અનુત્તરં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો અનુત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    57. Kusalaṃ anuttaraṃ dhammaṃ paṭicca kusalo anuttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અબ્યાકતં અનુત્તરં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અનુત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Abyākataṃ anuttaraṃ dhammaṃ paṭicca abyākato anuttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં).

    Hetuyā dve, ārammaṇe dve…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ).

    ૫૮. કુસલો અનુત્તરો ધમ્મો કુસલસ્સ અનુત્તરસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    58. Kusalo anuttaro dhammo kusalassa anuttarassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    અબ્યાકતો અનુત્તરો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ અનુત્તરસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    Abyākato anuttaro dhammo abyākatassa anuttarassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    અબ્યાકતો અનુત્તરો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ અનુત્તરસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    Abyākato anuttaro dhammo abyākatassa anuttarassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (1)

    અબ્યાકતો અનુત્તરો ધમ્મો કુસલસ્સ અનુત્તરસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧) (સંખિત્તં.)

    Abyākato anuttaro dhammo kusalassa anuttarassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૫૯. હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે, અધિપતિયા તીણિ, અનન્તરે દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં).

    59. Hetuyā dve, ārammaṇe dve, adhipatiyā tīṇi, anantare dve…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ).

    (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં.)

    (Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ.)

    ૧-૧૦૦. કુસલત્તિક-સરણદુકં

    1-100. Kusalattika-saraṇadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૬૦. અકુસલં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    60. Akusalaṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    Hetuyā ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૬૧. કુસલં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    61. Kusalaṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    અબ્યાકતં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Abyākataṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    કુસલં અરણઞ્ચ અબ્યાકતં અરણઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Kusalaṃ araṇañca abyākataṃ araṇañca dhammaṃ paṭicca abyākato araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    કુસલં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આરમ્મણપચ્ચયા. (૧)

    Kusalaṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo araṇo dhammo uppajjati ārammaṇapaccayā. (1)

    અબ્યાકતં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આરમ્મણપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Abyākataṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato araṇo dhammo uppajjati ārammaṇapaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૬૨. હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે પઞ્ચ (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં).

    62. Hetuyā pañca, ārammaṇe dve…pe… avigate pañca (saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ).

    ૬૩. કુસલો અરણો ધમ્મો કુસલસ્સ અરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    63. Kusalo araṇo dhammo kusalassa araṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.

    અબ્યાકતો અરણો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ અરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧) (સંખિત્તં.)

    Abyākato araṇo dhammo abyākatassa araṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૬૪. હેતુયા ચત્તારિ, આરમ્મણે ચત્તારિ…પે॰… અવિગતે સત્ત (સંખિત્તં).

    64. Hetuyā cattāri, ārammaṇe cattāri…pe… avigate satta (saṃkhittaṃ).

    (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં.)

    (Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ.)

    કુસલત્તિકપિટ્ઠિદુકં નિટ્ઠિતં.

    Kusalattikapiṭṭhidukaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૨-૧૦૦. વેદનાત્તિક-સરણદુકં

    2-100. Vedanāttika-saraṇadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૬૫. સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    65. Sukhāya vedanāya sampayuttaṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca sukhāya vedanāya sampayutto saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Dukkhāya vedanāya sampayuttaṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca dukkhāya vedanāya sampayutto saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૬૬. હેતુયા તીણિ…પે॰… અવિગતે તીણિ (સંખિત્તં).

    66. Hetuyā tīṇi…pe… avigate tīṇi (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં.)

    (Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ.)

    ૬૭. સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો સરણો ધમ્મો સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તસ્સ સરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    67. Sukhāya vedanāya sampayutto saraṇo dhammo sukhāya vedanāya sampayuttassa saraṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો સરણો ધમ્મો દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તસ્સ સરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    Dukkhāya vedanāya sampayutto saraṇo dhammo dukkhāya vedanāya sampayuttassa saraṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો સરણો ધમ્મો અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તસ્સ સરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧) (સંખિત્તં.)

    Adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto saraṇo dhammo adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttassa saraṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૬૮. હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે નવ…પે॰… અવિગતે તીણિ (સંખિત્તં. યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં).

    68. Hetuyā tīṇi, ārammaṇe nava…pe… avigate tīṇi (saṃkhittaṃ. Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ).

    અરણપદં

    Araṇapadaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૬૯. સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા.

    69. Sukhāya vedanāya sampayuttaṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca sukhāya vedanāya sampayutto araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā.

    અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    Adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે તીણિ…પે॰… અવિગતે તીણિ (સંખિત્તં).

    Hetuyā dve, ārammaṇe tīṇi…pe… avigate tīṇi (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં).

    (Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ).

    ૭૦. સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો અરણો ધમ્મો સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તસ્સ અરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    70. Sukhāya vedanāya sampayutto araṇo dhammo sukhāya vedanāya sampayuttassa araṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો અરણો ધમ્મો અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તસ્સ અરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧) (સંખિત્તં.)

    Adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto araṇo dhammo adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttassa araṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૭૧. હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે છ…પે॰… અવિગતે તીણિ (સંખિત્તં).

    71. Hetuyā dve, ārammaṇe cha…pe… avigate tīṇi (saṃkhittaṃ).

    (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં.)

    (Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ.)

    ૩-૧૦૦. વિપાકત્તિક-સરણદુકં

    3-100. Vipākattika-saraṇadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૭૨. વિપાકધમ્મધમ્મં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ વિપાકધમ્મધમ્મો સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    72. Vipākadhammadhammaṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca vipākadhammadhammo saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    Hetuyā ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૭૩. વિપાકં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ વિપાકો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    73. Vipākaṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca vipāko araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    વિપાકધમ્મધમ્મં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ વિપાકધમ્મધમ્મો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Vipākadhammadhammaṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca vipākadhammadhammo araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ નેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Nevavipākanavipākadhammadhammaṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca nevavipākanavipākadhammadhammo araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    વિપાકં અરણઞ્ચ નેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મં અરણઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ વિપાકો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Vipākaṃ araṇañca nevavipākanavipākadhammadhammaṃ araṇañca dhammaṃ paṭicca vipāko araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    વિપાકધમ્મધમ્મં અરણઞ્ચ નેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મં અરણઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Vipākadhammadhammaṃ araṇañca nevavipākanavipākadhammadhammaṃ araṇañca dhammaṃ paṭicca nevavipākanavipākadhammadhammo araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૭૪. હેતુયા તેરસ, આરમ્મણે પઞ્ચ…પે॰… અવિગતે તેરસ (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં).

    74. Hetuyā terasa, ārammaṇe pañca…pe… avigate terasa (saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ).

    ૭૫. વિપાકો અરણો ધમ્મો વિપાકસ્સ અરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    75. Vipāko araṇo dhammo vipākassa araṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.

    વિપાકધમ્મધમ્મો અરણો ધમ્મો વિપાકધમ્મધમ્મસ્સ અરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    Vipākadhammadhammo araṇo dhammo vipākadhammadhammassa araṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.

    નેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મો અરણો ધમ્મો નેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મસ્સ અરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧) (સંખિત્તં.)

    Nevavipākanavipākadhammadhammo araṇo dhammo nevavipākanavipākadhammadhammassa araṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૭૬. હેતુયા સત્ત, આરમ્મણે નવ…પે॰… અવિગતે તેરસ (સંખિત્તં).

    76. Hetuyā satta, ārammaṇe nava…pe… avigate terasa (saṃkhittaṃ).

    (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં.)

    (Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ.)

    ૪-૧૦૦. ઉપાદિન્નત્તિક-સરણદુકં

    4-100. Upādinnattika-saraṇadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૭૭. અનુપાદિન્નુપાદાનિયં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અનુપાદિન્નુપાદાનિયો સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    77. Anupādinnupādāniyaṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca anupādinnupādāniyo saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    Hetuyā ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં).

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ).

    ૭૮. ઉપાદિન્નુપાદાનિયં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ ઉપાદિન્નુપાદાનિયો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    78. Upādinnupādāniyaṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca upādinnupādāniyo araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    અનુપાદિન્નુપાદાનિયં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અનુપાદિન્નુપાદાનિયો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Anupādinnupādāniyaṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca anupādinnupādāniyo araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અનુપાદિન્નઅનુપાદાનિયં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અનુપાદિન્નઅનુપાદાનિયો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Anupādinnaanupādāniyaṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca anupādinnaanupādāniyo araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    ઉપાદિન્નુપાદાનિયં અરણઞ્ચ અનુપાદિન્નુપાદાનિયં અરણઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અનુપાદિન્નુપાદાનિયો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Upādinnupādāniyaṃ araṇañca anupādinnupādāniyaṃ araṇañca dhammaṃ paṭicca anupādinnupādāniyo araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અનુપાદિન્નુપાદાનિયં અરણઞ્ચ અનુપાદિન્નઅનુપાદાનિયં અરણઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અનુપાદિન્નુપાદાનિયો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Anupādinnupādāniyaṃ araṇañca anupādinnaanupādāniyaṃ araṇañca dhammaṃ paṭicca anupādinnupādāniyo araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૭૯. હેતુયા નવ, આરમ્મણે તીણિ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં). (સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં).

    79. Hetuyā nava, ārammaṇe tīṇi…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ). (Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ).

    ૮૦. ઉપાદિન્નુપાદાનિયો અરણો ધમ્મો ઉપાદિન્નુપાદાનિયસ્સ અરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    80. Upādinnupādāniyo araṇo dhammo upādinnupādāniyassa araṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.

    અનુપાદિન્નુપાદાનિયો અરણો ધમ્મો અનુપાદિન્નુપાદાનિયસ્સ અરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    Anupādinnupādāniyo araṇo dhammo anupādinnupādāniyassa araṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    અનુપાદિન્નઅનુપાદાનિયો અરણો ધમ્મો અનુપાદિન્નઅનુપાદાનિયસ્સ અરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ (સંખિત્તં).

    Anupādinnaanupādāniyo araṇo dhammo anupādinnaanupādāniyassa araṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi (saṃkhittaṃ).

    ૮૧. હેતુયા સત્ત, આરમ્મણે છ…પે॰… અવિગતે તેવીસ.

    81. Hetuyā satta, ārammaṇe cha…pe… avigate tevīsa.

    (સંખિત્તં. યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં.)

    (Saṃkhittaṃ. Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ.)

    ૫-૧૦૦. સંકિલિટ્ઠત્તિક-સરણદુકં

    5-100. Saṃkiliṭṭhattika-saraṇadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૮૨. સંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ સંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકો સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    82. Saṃkiliṭṭhasaṃkilesikaṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca saṃkiliṭṭhasaṃkilesiko saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    Hetuyā ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૮૩. અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    83. Asaṃkiliṭṭhasaṃkilesikaṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca asaṃkiliṭṭhasaṃkilesiko araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અસંકિલિટ્ઠઅસંકિલેસિકં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અસંકિલિટ્ઠઅસંકિલેસિકો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Asaṃkiliṭṭhaasaṃkilesikaṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca asaṃkiliṭṭhaasaṃkilesiko araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકં અરણઞ્ચ અસંકિલિટ્ઠઅસંકિલેસિકં અરણઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Asaṃkiliṭṭhasaṃkilesikaṃ araṇañca asaṃkiliṭṭhaasaṃkilesikaṃ araṇañca dhammaṃ paṭicca asaṃkiliṭṭhasaṃkilesiko araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૮૪. હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે પઞ્ચ (સંખિત્તં). (સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં).

    84. Hetuyā pañca, ārammaṇe dve…pe… avigate pañca (saṃkhittaṃ). (Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ).

    ૮૫. અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકો અરણો ધમ્મો અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકસ્સ અરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    85. Asaṃkiliṭṭhasaṃkilesiko araṇo dhammo asaṃkiliṭṭhasaṃkilesikassa araṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    અસંકિલિટ્ઠઅસંકિલેસિકો અરણો ધમ્મો અસંકિલિટ્ઠઅસંકિલેસિકસ્સ અરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ (સંખિત્તં).

    Asaṃkiliṭṭhaasaṃkilesiko araṇo dhammo asaṃkiliṭṭhaasaṃkilesikassa araṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi (saṃkhittaṃ).

    ૮૬. હેતુયા ચત્તારિ, આરમ્મણે તીણિ…પે॰… અવિગતે સત્ત (સંખિત્તં).

    86. Hetuyā cattāri, ārammaṇe tīṇi…pe… avigate satta (saṃkhittaṃ).

    (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં.)

    (Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ.)

    ૬-૧૦૦. વિતક્કત્તિક-સરણદુકં

    6-100. Vitakkattika-saraṇadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૮૭. સવિતક્કસવિચારં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ સવિતક્કસવિચારો સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. સવિતક્કસવિચારં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અવિતક્કવિચારમત્તો સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. સવિતક્કસવિચારં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ સવિતક્કસવિચારો સરણો ચ અવિતક્કવિચારમત્તો સરણો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    87. Savitakkasavicāraṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca savitakkasavicāro saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Savitakkasavicāraṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca avitakkavicāramatto saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Savitakkasavicāraṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca savitakkasavicāro saraṇo ca avitakkavicāramatto saraṇo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    અવિતક્કવિચારમત્તં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ સવિતક્કસવિચારો સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Avitakkavicāramattaṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca savitakkasavicāro saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    સવિતક્કસવિચારં સરણઞ્ચ અવિતક્કવિચારમત્તં સરણઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ સવિતક્કસવિચારો સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Savitakkasavicāraṃ saraṇañca avitakkavicāramattaṃ saraṇañca dhammaṃ paṭicca savitakkasavicāro saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૮૮. હેતુયા પઞ્ચ…પે॰… અવિગતે પઞ્ચ (સંખિત્તં).

    88. Hetuyā pañca…pe… avigate pañca (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારો.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāro.)

    ૮૯. સવિતક્કસવિચારં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ સવિતક્કસવિચારો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… સત્ત.

    89. Savitakkasavicāraṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca savitakkasavicāro araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… satta.

    અવિતક્કવિચારમત્તં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અવિતક્કવિચારમત્તો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા … પઞ્ચ.

    Avitakkavicāramattaṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca avitakkavicāramatto araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā … pañca.

    અવિતક્કઅવિચારં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અવિતક્કઅવિચારો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    Avitakkaavicāraṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca avitakkaavicāro araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    ૯૦. હેતુયા સત્તતિંસ…પે॰… અવિગતે સત્તતિંસ (સંખિત્તં). (સહજાતવારમ્પિ…પે॰… પઞ્હાવારમ્પિ વિત્થારેતબ્બં).

    90. Hetuyā sattatiṃsa…pe… avigate sattatiṃsa (saṃkhittaṃ). (Sahajātavārampi…pe… pañhāvārampi vitthāretabbaṃ).

    ૭-૧૦૦. પીતિત્તિક-સરણદુકં

    7-100. Pītittika-saraṇadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૯૧. પીતિસહગતં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ પીતિસહગતો સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    91. Pītisahagataṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca pītisahagato saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    સુખસહગતં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ સુખસહગતો સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Sukhasahagataṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca sukhasahagato saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    ઉપેક્ખાસહગતં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ ઉપેક્ખાસહગતો સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Upekkhāsahagataṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca upekkhāsahagato saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    પીતિસહગતં સરણઞ્ચ સુખસહગતં સરણઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ પીતિસહગતો સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ (સંખિત્તં).

    Pītisahagataṃ saraṇañca sukhasahagataṃ saraṇañca dhammaṃ paṭicca pītisahagato saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા દસ…પે॰… અવિગતે દસ (સંખિત્તં).

    Hetuyā dasa…pe… avigate dasa (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં.)

    (Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ.)

    ૯૨. પીતિસહગતો સરણો ધમ્મો પીતિસહગતસ્સ સરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    92. Pītisahagato saraṇo dhammo pītisahagatassa saraṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.

    સુખસહગતો સરણો ધમ્મો સુખસહગતસ્સ સરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    Sukhasahagato saraṇo dhammo sukhasahagatassa saraṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.

    ઉપેક્ખાસહગતો સરણો ધમ્મો ઉપેક્ખાસહગતસ્સ સરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    Upekkhāsahagato saraṇo dhammo upekkhāsahagatassa saraṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    પીતિસહગતો સરણો ચ સુખસહગતો સરણો ચ ધમ્મા પીતિસહગતસ્સ સરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ (સંખિત્તં).

    Pītisahagato saraṇo ca sukhasahagato saraṇo ca dhammā pītisahagatassa saraṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi (saṃkhittaṃ).

    ૯૩. હેતુયા દસ, આરમ્મણે સોળસ…પે॰… અવિગતે દસ (સંખિત્તં). (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં).

    93. Hetuyā dasa, ārammaṇe soḷasa…pe… avigate dasa (saṃkhittaṃ). (Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ).

    ૯૪. પીતિસહગતં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ પીતિસહગતો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    94. Pītisahagataṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca pītisahagato araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા દસ…પે॰… અવિગતે દસ (સંખિત્તં).

    Hetuyā dasa…pe… avigate dasa (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ તત્તકાવ પઞ્હા.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi tattakāva pañhā.)

    ૮-૧૦૦. દસ્સનત્તિક-સરણદુકં

    8-100. Dassanattika-saraṇadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    ૯૫. દસ્સનેન પહાતબ્બં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ દસ્સનેન પહાતબ્બો સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    95. Dassanena pahātabbaṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca dassanena pahātabbo saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    ભાવનાય પહાતબ્બં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ ભાવનાય પહાતબ્બો સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Bhāvanāya pahātabbaṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca bhāvanāya pahātabbo saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં).

    Hetuyā dve…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારો.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāro.)

    ૯૬. નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    96. Nevadassanena nabhāvanāya pahātabbaṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca nevadassanena nabhāvanāya pahātabbo araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    Hetuyā ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૯-૧૦૦. દસ્સનહેતુત્તિક-સરણદુકં

    9-100. Dassanahetuttika-saraṇadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૯૭. દસ્સનેન પહાતબ્બહેતુકં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… ભાવનાય પહાતબ્બહેતુકં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બહેતુકં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બહેતુકો સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    97. Dassanena pahātabbahetukaṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca…pe… bhāvanāya pahātabbahetukaṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca…pe… nevadassanena nabhāvanāya pahātabbahetukaṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca nevadassanena nabhāvanāya pahātabbahetuko saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    ૧૦-૧૦૦. આચયગામિત્તિક-સરણદુકં

    10-100. Ācayagāmittika-saraṇadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    હેતુ-આરમ્મણપચ્ચયા

    Hetu-ārammaṇapaccayā

    ૯૮. આચયગામિં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ આચયગામી સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    98. Ācayagāmiṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca ācayagāmī saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    Hetuyā ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૯૯. આચયગામિં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ આચયગામી અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    99. Ācayagāmiṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca ācayagāmī araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    અપચયગામિં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અપચયગામી અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Apacayagāmiṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca apacayagāmī araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નેવાચયગામિનાપચયગામિં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ નેવાચયગામિનાપચયગામી અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Nevācayagāmināpacayagāmiṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca nevācayagāmināpacayagāmī araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    આચયગામિં અરણઞ્ચ નેવાચયગામિનાપચયગામિં અરણઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નેવાચયગામિનાપચયગામી અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Ācayagāmiṃ araṇañca nevācayagāmināpacayagāmiṃ araṇañca dhammaṃ paṭicca nevācayagāmināpacayagāmī araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અપચયગામિં અરણઞ્ચ નેવાચયગામિનાપચયગામિં અરણઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નેવાચયગામિનાપચયગામી અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Apacayagāmiṃ araṇañca nevācayagāmināpacayagāmiṃ araṇañca dhammaṃ paṭicca nevācayagāmināpacayagāmī araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૧૦૦. હેતુયા નવ, આરમ્મણે તીણિ, અધિપતિયા નવ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં). (સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં).

    100. Hetuyā nava, ārammaṇe tīṇi, adhipatiyā nava…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ). (Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ).

    ૧૦૧. આચયગામી અરણો ધમ્મો આચયગામિસ્સ અરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    101. Ācayagāmī araṇo dhammo ācayagāmissa araṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.

    અપચયગામી અરણો ધમ્મો અપચયગામિસ્સ અરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    Apacayagāmī araṇo dhammo apacayagāmissa araṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.

    નેવાચયગામિનાપચયગામી અરણો ધમ્મો નેવાચયગામિનાપચયગામિસ્સ અરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    Nevācayagāmināpacayagāmī araṇo dhammo nevācayagāmināpacayagāmissa araṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    આચયગામી અરણો ધમ્મો આચયગામિસ્સ અરણસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો (સંખિત્તં).

    Ācayagāmī araṇo dhammo ācayagāmissa araṇassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo (saṃkhittaṃ).

    ૧૦૨. હેતુયા સત્ત, આરમ્મણે સત્ત, અધિપતિયા દસ, અનન્તરે છ…પે॰… અવિગતે તેરસ. (સંખિત્તં.)

    102. Hetuyā satta, ārammaṇe satta, adhipatiyā dasa, anantare cha…pe… avigate terasa. (Saṃkhittaṃ.)

    (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં.)

    (Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ.)

    ૧૧-૧૦૦. સેક્ખત્તિક-સરણદુકં

    11-100. Sekkhattika-saraṇadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૧૦૩. નેવસેક્ખનાસેક્ખં સરણં ધમ્મં પટિચ્ચ નેવસેક્ખનાસેક્ખો સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    103. Nevasekkhanāsekkhaṃ saraṇaṃ dhammaṃ paṭicca nevasekkhanāsekkho saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    હેતુયા એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    Hetuyā ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૧૦૪. સેક્ખં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ સેક્ખો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. સેક્ખં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ નેવસેક્ખનાસેક્ખો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. સેક્ખં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ સેક્ખો અરણો ચ નેવસેક્ખનાસેક્ખો અરણો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    104. Sekkhaṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca sekkho araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Sekkhaṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca nevasekkhanāsekkho araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Sekkhaṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca sekkho araṇo ca nevasekkhanāsekkho araṇo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    અસેક્ખં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અસેક્ખો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Asekkhaṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca asekkho araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નેવસેક્ખનાસેક્ખં અરણં ધમ્મં પટિચ્ચ નેવસેક્ખનાસેક્ખો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Nevasekkhanāsekkhaṃ araṇaṃ dhammaṃ paṭicca nevasekkhanāsekkho araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    સેક્ખં અરણઞ્ચ નેવસેક્ખનાસેક્ખં અરણઞ્ચ ધમ્મં…પે॰… હેતુપચ્ચયા.

    Sekkhaṃ araṇañca nevasekkhanāsekkhaṃ araṇañca dhammaṃ…pe… hetupaccayā.

    અસેક્ખં અરણઞ્ચ નેવસેક્ખનાસેક્ખં અરણઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નેવસેક્ખનાસેક્ખો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Asekkhaṃ araṇañca nevasekkhanāsekkhaṃ araṇañca dhammaṃ paṭicca nevasekkhanāsekkho araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૧૦૫. હેતુયા નવ, આરમ્મણે તીણિ…પે॰… અવિગતે નવ.

    105. Hetuyā nava, ārammaṇe tīṇi…pe… avigate nava.
