Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૧૮. કૂટવાણિજજાતકં (૨-૭-૮)

    218. Kūṭavāṇijajātakaṃ (2-7-8)

    ૧૩૫.

    135.

    સઠસ્સ સાઠેય્યમિદં સુચિન્તિતં, પચ્ચોડ્ડિતં પટિકૂટસ્સ કૂટં;

    Saṭhassa sāṭheyyamidaṃ sucintitaṃ, paccoḍḍitaṃ paṭikūṭassa kūṭaṃ;

    ફાલઞ્ચે ખાદેય્યું 1 મૂસિકા, કસ્મા કુમારં કુલલા ન 2 હરેય્યું.

    Phālañce khādeyyuṃ 3 mūsikā, kasmā kumāraṃ kulalā na 4 hareyyuṃ.

    ૧૩૬.

    136.

    કૂટસ્સ હિ સન્તિ 5 કૂટકૂટા, ભવતિ 6 ચાપિ નિકતિનો નિકત્યા;

    Kūṭassa hi santi 7 kūṭakūṭā, bhavati 8 cāpi nikatino nikatyā;

    દેહિ પુત્તનટ્ઠ ફાલનટ્ઠસ્સ ફાલં, મા તે પુત્તમહાસિ ફાલનટ્ઠોતિ.

    Dehi puttanaṭṭha phālanaṭṭhassa phālaṃ, mā te puttamahāsi phālanaṭṭhoti.

    કૂટવાણિજજાતકં અટ્ઠમં.

    Kūṭavāṇijajātakaṃ aṭṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. અદેય્યું (સી॰ પી॰)
    2. નો (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    3. adeyyuṃ (sī. pī.)
    4. no (sī. syā. pī.)
    5. સન્તીધ (ક॰)
    6. ભવન્તિ (ક॰)
    7. santīdha (ka.)
    8. bhavanti (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૧૮] ૮. કૂટવાણિજજાતકવણ્ણના • [218] 8. Kūṭavāṇijajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact