Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૫૭. લટુકિકજાતકં (૫-૧-૭)

    357. Laṭukikajātakaṃ (5-1-7)

    ૩૯.

    39.

    વન્દામિ તં કુઞ્જર સટ્ઠિહાયનં, આરઞ્ઞકં યૂથપતિં યસસ્સિં;

    Vandāmi taṃ kuñjara saṭṭhihāyanaṃ, āraññakaṃ yūthapatiṃ yasassiṃ;

    પક્ખેહિ તં પઞ્જલિકં કરોમિ, મા મે વધી પુત્તકે દુબ્બલાય.

    Pakkhehi taṃ pañjalikaṃ karomi, mā me vadhī puttake dubbalāya.

    ૪૦.

    40.

    વન્દામિ તં કુઞ્જર એકચારિં, આરઞ્ઞકં પબ્બતસાનુગોચરં;

    Vandāmi taṃ kuñjara ekacāriṃ, āraññakaṃ pabbatasānugocaraṃ;

    પક્ખેહિ તં પઞ્જલિકં કરોમિ, મા મે વધી પુત્તકે દુબ્બલાય;

    Pakkhehi taṃ pañjalikaṃ karomi, mā me vadhī puttake dubbalāya;

    ૪૧.

    41.

    વમિસ્સામિ તે લટુકિકે પુત્તકાનિ, કિં મે તુવં કાહસિ દુબ્બલાસિ;

    Vamissāmi te laṭukike puttakāni, kiṃ me tuvaṃ kāhasi dubbalāsi;

    સતં સહસ્સાનિપિ તાદિસીનં, વામેન પાદેન પપોથયેય્યં.

    Sataṃ sahassānipi tādisīnaṃ, vāmena pādena papothayeyyaṃ.

    ૪૨.

    42.

    ન હેવ સબ્બત્થ બલેન કિચ્ચં, બલઞ્હિ બાલસ્સ વધાય હોતિ;

    Na heva sabbattha balena kiccaṃ, balañhi bālassa vadhāya hoti;

    કરિસ્સામિ તે નાગરાજા અનત્થં, યો મે વધી પુત્તકે દુબ્બલાય.

    Karissāmi te nāgarājā anatthaṃ, yo me vadhī puttake dubbalāya.

    ૪૩.

    43.

    કાકઞ્ચ પસ્સ લટુકિકં, મણ્ડૂકં નીલમક્ખિકં;

    Kākañca passa laṭukikaṃ, maṇḍūkaṃ nīlamakkhikaṃ;

    એતે નાગં અઘાતેસું, પસ્સ વેરસ્સ વેરિનં;

    Ete nāgaṃ aghātesuṃ, passa verassa verinaṃ;

    તસ્મા હિ વેરં ન કયિરાથ, અપ્પિયેનપિ કેનચીતિ.

    Tasmā hi veraṃ na kayirātha, appiyenapi kenacīti.

    લટુકિકજાતકં સત્તમં.

    Laṭukikajātakaṃ sattamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૫૭] ૭. લટુકિકજાતકવણ્ણના • [357] 7. Laṭukikajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact