Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૦. લેખસુત્તવણ્ણના

    10. Lekhasuttavaṇṇanā

    ૧૩૩. દસમે અભિણ્હન્તિ અભિક્ખણં નિરન્તરં. આગાળ્હેનાતિ ગાળ્હેન કક્ખળેન. ફરુસેનાતિ ફરુસવચનેન. ગાળ્હં કત્વા ફરુસં કત્વા વુચ્ચમાનોપીતિ અત્થો. અમનાપેનાતિ મનં અનલ્લીયન્તેન અવડ્ઢન્તેન. સન્ધિયતિમેવાતિ ઘટિયતિયેવ. સંસન્દતિમેવાતિ નિરન્તરોવ હોતિ. સમ્મોદતિમેવાતિ એકીભાવમેવ ગચ્છતિ. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવાતિ.

    133. Dasame abhiṇhanti abhikkhaṇaṃ nirantaraṃ. Āgāḷhenāti gāḷhena kakkhaḷena. Pharusenāti pharusavacanena. Gāḷhaṃ katvā pharusaṃ katvā vuccamānopīti attho. Amanāpenāti manaṃ anallīyantena avaḍḍhantena. Sandhiyatimevāti ghaṭiyatiyeva. Saṃsandatimevāti nirantarova hoti. Sammodatimevāti ekībhāvameva gacchati. Sesaṃ sabbattha uttānamevāti.

    કુસિનારવગ્ગો તતિયો.

    Kusināravaggo tatiyo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧૦. લેખસુત્તં • 10. Lekhasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧૦. લેખસુત્તવણ્ણના • 10. Lekhasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact