Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટિસમ્ભિદામગ્ગપાળિ • Paṭisambhidāmaggapāḷi |
૮. લોકુત્તરકથા
8. Lokuttarakathā
૪૩. કતમે ધમ્મા લોકુત્તરા? ચત્તારો સતિપટ્ઠાના, ચત્તારો સમ્મપ્પધાના, ચત્તારો ઇદ્ધિપાદા, પઞ્ચિન્દ્રિયાનિ, પઞ્ચ બલાનિ, સત્ત બોજ્ઝઙ્ગા, અરિયો અટ્ઠઙ્ગિકો મગ્ગો, ચત્તારો અરિયમગ્ગા, ચત્તારિ ચ સામઞ્ઞફલાનિ, નિબ્બાનઞ્ચ – ઇમે ધમ્મા લોકુત્તરા.
43. Katame dhammā lokuttarā? Cattāro satipaṭṭhānā, cattāro sammappadhānā, cattāro iddhipādā, pañcindriyāni, pañca balāni, satta bojjhaṅgā, ariyo aṭṭhaṅgiko maggo, cattāro ariyamaggā, cattāri ca sāmaññaphalāni, nibbānañca – ime dhammā lokuttarā.
લોકુત્તરાતિ કેનટ્ઠેન લોકુત્તરા? લોકં તરન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકા ઉત્તરન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકતો ઉત્તરન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકમ્હા ઉત્તરન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકં અતિક્કમન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકં સમતિક્કમન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકં સમતિક્કન્તાતિ – લોકુત્તરા. લોકેન અતિરેકાતિ – લોકુત્તરા. લોકન્તં તરન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકા નિસ્સરન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકતો નિસ્સરન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકમ્હા નિસ્સરન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકા નિસ્સટાતિ – લોકુત્તરા. લોકેન નિસ્સટાતિ – લોકુત્તરા. લોકમ્હા નિસ્સટાતિ – લોકુત્તરા. લોકે ન તિટ્ઠન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકસ્મિં ન તિટ્ઠન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકે ન લિમ્પન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકેન ન લિમ્પન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકે અસંલિત્તાતિ – લોકુત્તરા. લોકેન અસંલિત્તાતિ – લોકુત્તરા. લોકે અનુપલિત્તાતિ – લોકુત્તરા. લોકેન અનુપલિત્તાતિ – લોકુત્તરા. લોકે વિપ્પમુત્તાતિ – લોકુત્તરા. લોકેન વિપ્પમુત્તાતિ – લોકુત્તરા. લોકા વિપ્પમુત્તાતિ – લોકુત્તરા. લોકતો વિપ્પમુત્તાતિ – લોકુત્તરા. લોકમ્હા વિપ્પમુત્તાતિ – લોકુત્તરા. લોકે વિસઞ્ઞુત્તાતિ – લોકુત્તરા. લોકેન વિસઞ્ઞુત્તાતિ – લોકુત્તરા. લોકા વિસઞ્ઞુત્તાતિ – લોકુત્તરા. લોકસ્મિં વિસઞ્ઞુત્તાતિ – લોકુત્તરા. લોકતો વિસઞ્ઞુત્તાતિ – લોકુત્તરા. લોકમ્હા વિસઞ્ઞુત્તાતિ – લોકુત્તરા. લોકા સુજ્ઝન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકતો સુજ્ઝન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકમ્હા સુજ્ઝન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકા વિસુજ્ઝન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકતો વિસુજ્ઝન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકમ્હા વિસુજ્ઝન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકા વુટ્ઠહન્તીતિ 1 – લોકુત્તરા. લોકતો વુટ્ઠહન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકમ્હા વુટ્ઠહન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકા વિવટ્ટન્તીતિ – લોકુત્તરા . લોકતો વિવટ્ટન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકમ્હા વિવટ્ટન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકે ન સજ્જન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકે ન ગય્હન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકે ન બજ્ઝન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકં સમુચ્છિન્દન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકં સમુચ્છિન્નત્તાતિ – લોકુત્તરા. લોકં પટિપ્પસ્સમ્ભેન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકં પટિપ્પસ્સમ્ભિતત્તાતિ – લોકુત્તરા. લોકસ્સ અપથાતિ – લોકુત્તરા. લોકસ્સ અગતીતિ – લોકુત્તરા. લોકસ્સ અવિસયાતિ – લોકુત્તરા. લોકસ્સ અસાધારણાતિ – લોકુત્તરા. લોકં વમન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકં ન પચ્ચાવમન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકં પજહન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકં ન ઉપાદિયન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકં વિસિનેન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકં ન ઉસ્સિનેન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકં વિધૂપેન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકં ન સંધૂપેન્તીતિ – લોકુત્તરા. લોકં સમતિક્કમ્મ અભિભુય્ય તિટ્ઠન્તીતિ – લોકુત્તરા.
Lokuttarāti kenaṭṭhena lokuttarā? Lokaṃ tarantīti – lokuttarā. Lokā uttarantīti – lokuttarā. Lokato uttarantīti – lokuttarā. Lokamhā uttarantīti – lokuttarā. Lokaṃ atikkamantīti – lokuttarā. Lokaṃ samatikkamantīti – lokuttarā. Lokaṃ samatikkantāti – lokuttarā. Lokena atirekāti – lokuttarā. Lokantaṃ tarantīti – lokuttarā. Lokā nissarantīti – lokuttarā. Lokato nissarantīti – lokuttarā. Lokamhā nissarantīti – lokuttarā. Lokā nissaṭāti – lokuttarā. Lokena nissaṭāti – lokuttarā. Lokamhā nissaṭāti – lokuttarā. Loke na tiṭṭhantīti – lokuttarā. Lokasmiṃ na tiṭṭhantīti – lokuttarā. Loke na limpantīti – lokuttarā. Lokena na limpantīti – lokuttarā. Loke asaṃlittāti – lokuttarā. Lokena asaṃlittāti – lokuttarā. Loke anupalittāti – lokuttarā. Lokena anupalittāti – lokuttarā. Loke vippamuttāti – lokuttarā. Lokena vippamuttāti – lokuttarā. Lokā vippamuttāti – lokuttarā. Lokato vippamuttāti – lokuttarā. Lokamhā vippamuttāti – lokuttarā. Loke visaññuttāti – lokuttarā. Lokena visaññuttāti – lokuttarā. Lokā visaññuttāti – lokuttarā. Lokasmiṃ visaññuttāti – lokuttarā. Lokato visaññuttāti – lokuttarā. Lokamhā visaññuttāti – lokuttarā. Lokā sujjhantīti – lokuttarā. Lokato sujjhantīti – lokuttarā. Lokamhā sujjhantīti – lokuttarā. Lokā visujjhantīti – lokuttarā. Lokato visujjhantīti – lokuttarā. Lokamhā visujjhantīti – lokuttarā. Lokā vuṭṭhahantīti 2 – lokuttarā. Lokato vuṭṭhahantīti – lokuttarā. Lokamhā vuṭṭhahantīti – lokuttarā. Lokā vivaṭṭantīti – lokuttarā . Lokato vivaṭṭantīti – lokuttarā. Lokamhā vivaṭṭantīti – lokuttarā. Loke na sajjantīti – lokuttarā. Loke na gayhantīti – lokuttarā. Loke na bajjhantīti – lokuttarā. Lokaṃ samucchindantīti – lokuttarā. Lokaṃ samucchinnattāti – lokuttarā. Lokaṃ paṭippassambhentīti – lokuttarā. Lokaṃ paṭippassambhitattāti – lokuttarā. Lokassa apathāti – lokuttarā. Lokassa agatīti – lokuttarā. Lokassa avisayāti – lokuttarā. Lokassa asādhāraṇāti – lokuttarā. Lokaṃ vamantīti – lokuttarā. Lokaṃ na paccāvamantīti – lokuttarā. Lokaṃ pajahantīti – lokuttarā. Lokaṃ na upādiyantīti – lokuttarā. Lokaṃ visinentīti – lokuttarā. Lokaṃ na ussinentīti – lokuttarā. Lokaṃ vidhūpentīti – lokuttarā. Lokaṃ na saṃdhūpentīti – lokuttarā. Lokaṃ samatikkamma abhibhuyya tiṭṭhantīti – lokuttarā.
લોકુત્તરકથા નિટ્ઠિતા.
Lokuttarakathā niṭṭhitā.
Footnotes:
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / પટિસમ્ભિદામગ્ગ-અટ્ઠકથા • Paṭisambhidāmagga-aṭṭhakathā / લોકુત્તરકથાવણ્ણના • Lokuttarakathāvaṇṇanā