Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi |
૭૫. મચ્છજાતકં
75. Macchajātakaṃ
૭૫.
75.
અભિત્થનય પજ્જુન્ન, નિધિં કાકસ્સ નાસય;
Abhitthanaya pajjunna, nidhiṃ kākassa nāsaya;
કાકં સોકાય રન્ધેહિ, મઞ્ચ સોકા પમોચયાતિ.
Kākaṃ sokāya randhehi, mañca sokā pamocayāti.
મચ્છજાતકં પઞ્ચમં.
Macchajātakaṃ pañcamaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૭૫] ૫. મચ્છજાતકવણ્ણના • [75] 5. Macchajātakavaṇṇanā