Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૧૬. મચ્છજાતકં (૨-૭-૬)

    216. Macchajātakaṃ (2-7-6)

    ૧૩૧.

    131.

    ન માયમગ્ગિ તપતિ, ન સૂલો સાધુતચ્છિતો;

    Na māyamaggi tapati, na sūlo sādhutacchito;

    યઞ્ચ મં મઞ્ઞતે મચ્છી, અઞ્ઞં સો રતિયા ગતો.

    Yañca maṃ maññate macchī, aññaṃ so ratiyā gato.

    ૧૩૨.

    132.

    સો મં દહતિ રાગગ્ગિ, ચિત્તં ચૂપતપેતિ મં;

    So maṃ dahati rāgaggi, cittaṃ cūpatapeti maṃ;

    જાલિનો મુઞ્ચથાયિરા મં, ન કામે હઞ્ઞતે ક્વચીતિ.

    Jālino muñcathāyirā maṃ, na kāme haññate kvacīti.

    મચ્છજાતકં છટ્ઠં.

    Macchajātakaṃ chaṭṭhaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૧૬] ૬. મચ્છજાતકવણ્ણના • [216] 6. Macchajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact