Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૫. મચ્છરિનીસુત્તવણ્ણના

    5. Maccharinīsuttavaṇṇanā

    ૧૧૫. પઞ્ચમે આવાસમચ્છરિનીતિ આવાસં મચ્છરાયતિ, તત્થ અઞ્ઞેસં વાસં ન સહતિ. કુલમચ્છરિનીતિ ઉપટ્ઠાકકુલં મચ્છરાયતિ, અઞ્ઞેસં તત્થ ઉપસઙ્કમનં ન સહતિ. લાભમચ્છરિનીતિ લાભં મચ્છરાયતિ, અઞ્ઞેસં તં ઉપ્પજ્જન્તં ન સહતિ. વણ્ણમચ્છરિનીતિ ગુણં મચ્છરાયતિ, અઞ્ઞેસં ગુણકથં ન સહતિ. ધમ્મમચ્છરિનીતિ પરિયત્તિધમ્મં મચ્છરાયતિ, અઞ્ઞેસં દાતું ન ઇચ્છતિ.

    115. Pañcame āvāsamaccharinīti āvāsaṃ maccharāyati, tattha aññesaṃ vāsaṃ na sahati. Kulamaccharinīti upaṭṭhākakulaṃ maccharāyati, aññesaṃ tattha upasaṅkamanaṃ na sahati. Lābhamaccharinīti lābhaṃ maccharāyati, aññesaṃ taṃ uppajjantaṃ na sahati. Vaṇṇamaccharinīti guṇaṃ maccharāyati, aññesaṃ guṇakathaṃ na sahati. Dhammamaccharinīti pariyattidhammaṃ maccharāyati, aññesaṃ dātuṃ na icchati.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૫. મચ્છરિનીસુત્તં • 5. Maccharinīsuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૧૩. મચ્છરિનીસુત્તાદિવણ્ણના • 5-13. Maccharinīsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact