Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણી-અનુટીકા • Dhammasaṅgaṇī-anuṭīkā

    મગ્ગઙ્ગરાસિવણ્ણના

    Maggaṅgarāsivaṇṇanā

    અવિપરીતનિય્યાનિકભાવેનાતિ ઇદં સમ્મા-સદ્દસ્સ દિટ્ઠિ-આદિસદ્દાનઞ્ચ સમાનાધિકરણતાવસેન દિટ્ઠિઆદીનં અવિસેસભૂતસ્સ નિય્યાનિકભાવસ્સ સમ્મા-સદ્દેન વિસેસિતબ્બત્તા વુત્તં. અવિપરીતત્થો હિ સમ્મા-સદ્દો, ન નિય્યાનિકત્થોતિ. અવિપરીતનિય્યાનિકત્થો એવ વા સમ્મા-સદ્દો. અનેકત્થા હિ નિપાતાતિ. એવમેવાતિ અવિપરીતનિય્યાનિકભાવેન.

    Aviparītaniyyānikabhāvenāti idaṃ sammā-saddassa diṭṭhi-ādisaddānañca samānādhikaraṇatāvasena diṭṭhiādīnaṃ avisesabhūtassa niyyānikabhāvassa sammā-saddena visesitabbattā vuttaṃ. Aviparītattho hi sammā-saddo, na niyyānikatthoti. Aviparītaniyyānikattho eva vā sammā-saddo. Anekatthā hi nipātāti. Evamevāti aviparītaniyyānikabhāvena.







    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / ધમ્મસઙ્ગણી-મૂલટીકા • Dhammasaṅgaṇī-mūlaṭīkā / મગ્ગઙ્ગરાસિવણ્ણના • Maggaṅgarāsivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact