Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi |
૯. મઘદેવજાતકં
9. Maghadevajātakaṃ
૯.
9.
ઉત્તમઙ્ગરુહા મય્હં, ઇમે જાતા વયોહરા;
Uttamaṅgaruhā mayhaṃ, ime jātā vayoharā;
પાતુભૂતા દેવદૂતા, પબ્બજ્જાસમયો મમાતિ.
Pātubhūtā devadūtā, pabbajjāsamayo mamāti.
Footnotes:
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / ૯. મઘદેવજાતકવણ્ણના • 9. Maghadevajātakavaṇṇanā