Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૦૨. મહાઅસ્સારોહજાતકં (૪-૧-૨)

    302. Mahāassārohajātakaṃ (4-1-2)

    .

    5.

    અદેય્યેસુ દદં દાનં, દેય્યેસુ નપ્પવેચ્છતિ;

    Adeyyesu dadaṃ dānaṃ, deyyesu nappavecchati;

    આપાસુ બ્યસનં પત્તો, સહાયં નાધિગચ્છતિ.

    Āpāsu byasanaṃ patto, sahāyaṃ nādhigacchati.

    .

    6.

    નાદેય્યેસુ દદં દાનં, દેય્યેસુ યો પવેચ્છતિ;

    Nādeyyesu dadaṃ dānaṃ, deyyesu yo pavecchati;

    આપાસુ બ્યસનં પત્તો, સહાયમધિગચ્છતિ.

    Āpāsu byasanaṃ patto, sahāyamadhigacchati.

    .

    7.

    સઞ્ઞોગસમ્ભોગવિસેસદસ્સનં, અનરિયધમ્મેસુ સઠેસુ નસ્સતિ;

    Saññogasambhogavisesadassanaṃ, anariyadhammesu saṭhesu nassati;

    કતઞ્ચ અરિયેસુ ચ અજ્જવેસુ, મહપ્ફલં હોતિ અણુમ્પિ તાદિસુ.

    Katañca ariyesu ca ajjavesu, mahapphalaṃ hoti aṇumpi tādisu.

    .

    8.

    યો પુબ્બે કતકલ્યાણો, અકા લોકે સુદુક્કરં;

    Yo pubbe katakalyāṇo, akā loke sudukkaraṃ;

    પચ્છા કયિરા ન વા કયિરા, અચ્ચન્તં પૂજનારહોતિ.

    Pacchā kayirā na vā kayirā, accantaṃ pūjanārahoti.

    મહાઅસ્સારોહજાતકં દુતિયં.

    Mahāassārohajātakaṃ dutiyaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૦૨] ૨. મહાઅસ્સારોહજાતકવણ્ણના • [302] 2. Mahāassārohajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact