Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. મહાચોરસુત્તવણ્ણના

    3. Mahācorasuttavaṇṇanā

    ૧૦૩. તતિયે ઇતો ભોગેન પટિસન્થરિસ્સામીતિ ઇતો મમ સાપતેય્યતો ભોગં ગહેત્વા તેન પટિસન્થારં કરિસ્સામિ, તસ્સ ચ મમ ચ અન્તરં પિદહિસ્સામીતિ અત્થો. ગહણાનીતિ પરસન્તકાનં ભણ્ડાનં ગહણાનિ. ગુય્હમન્તાતિ ગુહિતબ્બમન્તા. અન્તગ્ગાહિકાયાતિ સસ્સતં વા ઉચ્છેદં વા ગહેત્વા ઠિતાય. સેસમેત્થ ઉત્તાનત્થમેવ. ચતુત્થે સબ્બં હેટ્ઠા વુત્તનયમેવ.

    103. Tatiye ito bhogena paṭisantharissāmīti ito mama sāpateyyato bhogaṃ gahetvā tena paṭisanthāraṃ karissāmi, tassa ca mama ca antaraṃ pidahissāmīti attho. Gahaṇānīti parasantakānaṃ bhaṇḍānaṃ gahaṇāni. Guyhamantāti guhitabbamantā. Antaggāhikāyāti sassataṃ vā ucchedaṃ vā gahetvā ṭhitāya. Sesamettha uttānatthameva. Catutthe sabbaṃ heṭṭhā vuttanayameva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. મહાચોરસુત્તં • 3. Mahācorasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૪. સારજ્જસુત્તાદિવણ્ણના • 1-4. Sārajjasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact