Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૨. દુતિયવગ્ગો

    2. Dutiyavaggo

    ૧. મહાચુન્દત્થેરગાથા

    1. Mahācundattheragāthā

    ૧૪૧.

    141.

    ‘‘સુસ્સૂસા સુતવદ્ધની, સુતં પઞ્ઞાય વદ્ધનં;

    ‘‘Sussūsā sutavaddhanī, sutaṃ paññāya vaddhanaṃ;

    પઞ્ઞાય અત્થં જાનાતિ, ઞાતો અત્થો સુખાવહો.

    Paññāya atthaṃ jānāti, ñāto attho sukhāvaho.

    ૧૪૨.

    142.

    ‘‘સેવેથ પન્તાનિ સેનાસનાનિ, ચરેય્ય સંયોજનવિપ્પમોક્ખં;

    ‘‘Sevetha pantāni senāsanāni, careyya saṃyojanavippamokkhaṃ;

    સચે રતિં નાધિગચ્છેય્ય તત્થ, સઙ્ઘે વસે રક્ખિતત્તો સતિમા’’તિ.

    Sace ratiṃ nādhigaccheyya tattha, saṅghe vase rakkhitatto satimā’’ti.

    … મહાચુન્દો થેરો….

    … Mahācundo thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧. મહાચુન્દત્થેરગાથાવણ્ણના • 1. Mahācundattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact