Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૬. મહાકચ્ચાનસુત્તવણ્ણના

    6. Mahākaccānasuttavaṇṇanā

    ૨૬. છટ્ઠે સમ્બાધેતિ પઞ્ચકામગુણસમ્બાધે. ઓકાસાધિગમોતિ એત્થ ઓકાસા વુચ્ચન્તિ છ અનુસ્સતિટ્ઠાનાનિ, તેસં અધિગમો. વિસુદ્ધિયાતિ વિસુજ્ઝનત્થાય. સોકપરિદેવાનં સમતિક્કમાયાતિ સોકાનઞ્ચ પરિદેવાનઞ્ચ સમતિક્કમત્થાય. અત્થઙ્ગમાયાતિ અત્થં ગમનત્થાય . ઞાયસ્સ અધિગમાયાતિ સહવિપસ્સનકસ્સ મગ્ગસ્સ અધિગમનત્થાય. નિબ્બાનસ્સ સચ્છિકિરિયાયાતિ અપચ્ચયપરિનિબ્બાનસ્સ પચ્ચક્ખકિરિયત્થાય.

    26. Chaṭṭhe sambādheti pañcakāmaguṇasambādhe. Okāsādhigamoti ettha okāsā vuccanti cha anussatiṭṭhānāni, tesaṃ adhigamo. Visuddhiyāti visujjhanatthāya. Sokaparidevānaṃ samatikkamāyāti sokānañca paridevānañca samatikkamatthāya. Atthaṅgamāyāti atthaṃ gamanatthāya . Ñāyassa adhigamāyāti sahavipassanakassa maggassa adhigamanatthāya. Nibbānassa sacchikiriyāyāti apaccayaparinibbānassa paccakkhakiriyatthāya.

    સબ્બસોતિ સબ્બાકારેન. આકાસસમેનાતિ અલગ્ગનટ્ઠેન ચેવ અપલિબુદ્ધટ્ઠેન ચ આકાસસદિસેન. વિપુલેનાતિ ન પરિત્તકેન. મહગ્ગતેનાતિ મહન્તભાવં ગતેન, મહન્તેહિ વા અરિયસાવકેહિ ગતેન, પટિપન્નેનાતિ અત્થો. અપ્પમાણેનાતિ ફરણઅપ્પમાણતાય અપ્પમાણેન. અવેરેનાતિ અકુસલવેરપુગ્ગલવેરરહિતેન. અબ્યાપજ્ઝેનાતિ કોધદુક્ખવજ્જિતેન. સબ્બમેતં બુદ્ધાનુસ્સતિચિત્તમેવ સન્ધાય વુત્તં. પરતોપિ એસેવ નયો. વિસુદ્ધિધમ્માતિ વિસુજ્ઝનસભાવા. ઇમસ્મિમ્પિ સુત્તે છ અનુસ્સતિટ્ઠાનાનિ મિસ્સકાનેવ કથિતાનીતિ.

    Sabbasoti sabbākārena. Ākāsasamenāti alagganaṭṭhena ceva apalibuddhaṭṭhena ca ākāsasadisena. Vipulenāti na parittakena. Mahaggatenāti mahantabhāvaṃ gatena, mahantehi vā ariyasāvakehi gatena, paṭipannenāti attho. Appamāṇenāti pharaṇaappamāṇatāya appamāṇena. Averenāti akusalaverapuggalaverarahitena. Abyāpajjhenāti kodhadukkhavajjitena. Sabbametaṃ buddhānussaticittameva sandhāya vuttaṃ. Paratopi eseva nayo. Visuddhidhammāti visujjhanasabhāvā. Imasmimpi sutte cha anussatiṭṭhānāni missakāneva kathitānīti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૬. મહાકચ્ચાનસુત્તં • 6. Mahākaccānasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૬. મહાકચ્ચાનસુત્તવણ્ણના • 6. Mahākaccānasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact