Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પેતવત્થુપાળિ • Petavatthupāḷi

    ૯. મહાપેસકારપેતિવત્થુ

    9. Mahāpesakārapetivatthu

    ૫૪.

    54.

    ‘‘ગૂથઞ્ચ મુત્તં રુહિરઞ્ચ પુબ્બં, પરિભુઞ્જતિ કિસ્સ અયં વિપાકો;

    ‘‘Gūthañca muttaṃ ruhirañca pubbaṃ, paribhuñjati kissa ayaṃ vipāko;

    અયં નુ કિં કમ્મમકાસિ નારી, યા સબ્બદા લોહિતપુબ્બભક્ખા.

    Ayaṃ nu kiṃ kammamakāsi nārī, yā sabbadā lohitapubbabhakkhā.

    ૫૫.

    55.

    ‘‘નવાનિ વત્થાનિ સુભાનિ ચેવ, મુદૂનિ સુદ્ધાનિ ચ લોમસાનિ;

    ‘‘Navāni vatthāni subhāni ceva, mudūni suddhāni ca lomasāni;

    દિન્નાનિ મિસ્સા કિતકા 1 ભવન્તિ, અયં નુ કિં કમ્મમકાસિ નારી’’તિ.

    Dinnāni missā kitakā 2 bhavanti, ayaṃ nu kiṃ kammamakāsi nārī’’ti.

    ૫૬.

    56.

    ‘‘ભરિયા મમેસા અહૂ ભદન્તે, અદાયિકા મચ્છરિની કદરિયા;

    ‘‘Bhariyā mamesā ahū bhadante, adāyikā maccharinī kadariyā;

    સા મં દદન્તં સમણબ્રાહ્મણાનં, અક્કોસતિ ચ પરિભાસતિ ચ.

    Sā maṃ dadantaṃ samaṇabrāhmaṇānaṃ, akkosati ca paribhāsati ca.

    ૫૭.

    57.

    ‘‘‘ગૂથઞ્ચ મુત્તં રુહિરઞ્ચ પુબ્બં, પરિભુઞ્જ ત્વં અસુચિં સબ્બકાલં;

    ‘‘‘Gūthañca muttaṃ ruhirañca pubbaṃ, paribhuñja tvaṃ asuciṃ sabbakālaṃ;

    એતં તે પરલોકસ્મિં હોતુ, વત્થા ચ તે કિટકસમા ભવન્તુ’;

    Etaṃ te paralokasmiṃ hotu, vatthā ca te kiṭakasamā bhavantu’;

    એતાદિસં દુચ્ચરિતં ચરિત્વા, ઇધાગતા ચિરરત્તાય ખાદતી’’તિ.

    Etādisaṃ duccaritaṃ caritvā, idhāgatā cirarattāya khādatī’’ti.

    મહાપેસકારપેતિવત્થુ નવમં.

    Mahāpesakārapetivatthu navamaṃ.







    Footnotes:
    1. કિટકા (ક॰)
    2. kiṭakā (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / પેતવત્થુ-અટ્ઠકથા • Petavatthu-aṭṭhakathā / ૯. મહાપેસકારપેતિવત્થુવણ્ણના • 9. Mahāpesakārapetivatthuvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact