Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૫. મલસુત્તં

    5. Malasuttaṃ

    ૧૫. ‘‘અટ્ઠિમાનિ , ભિક્ખવે, મલાનિ. કતમાનિ અટ્ઠ? અસજ્ઝાયમલા, ભિક્ખવે, મન્તા; અનુટ્ઠાનમલા, ભિક્ખવે, ઘરા; મલં, ભિક્ખવે, વણ્ણસ્સ કોસજ્જં; પમાદો, ભિક્ખવે, રક્ખતો મલં; મલં, ભિક્ખવે, ઇત્થિયા દુચ્ચરિતં; મચ્છેરં, ભિક્ખવે, દદતો મલં; મલા, ભિક્ખવે, પાપકા અકુસલા ધમ્મા અસ્મિં લોકે પરમ્હિ ચ; તતો 1, ભિક્ખવે, મલા મલતરં અવિજ્જા પરમં મલં. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, અટ્ઠ મલાની’’તિ.

    15. ‘‘Aṭṭhimāni , bhikkhave, malāni. Katamāni aṭṭha? Asajjhāyamalā, bhikkhave, mantā; anuṭṭhānamalā, bhikkhave, gharā; malaṃ, bhikkhave, vaṇṇassa kosajjaṃ; pamādo, bhikkhave, rakkhato malaṃ; malaṃ, bhikkhave, itthiyā duccaritaṃ; maccheraṃ, bhikkhave, dadato malaṃ; malā, bhikkhave, pāpakā akusalā dhammā asmiṃ loke paramhi ca; tato 2, bhikkhave, malā malataraṃ avijjā paramaṃ malaṃ. Imāni kho, bhikkhave, aṭṭha malānī’’ti.

    ‘‘અસજ્ઝાયમલા મન્તા, અનુટ્ઠાનમલા ઘરા;

    ‘‘Asajjhāyamalā mantā, anuṭṭhānamalā gharā;

    મલં વણ્ણસ્સ કોસજ્જં, પમાદો રક્ખતો મલં.

    Malaṃ vaṇṇassa kosajjaṃ, pamādo rakkhato malaṃ.

    ‘‘મલિત્થિયા દુચ્ચરિતં, મચ્છેરં દદતો મલં;

    ‘‘Malitthiyā duccaritaṃ, maccheraṃ dadato malaṃ;

    મલા વે પાપકા ધમ્મા, અસ્મિં લોકે પરમ્હિ ચ;

    Malā ve pāpakā dhammā, asmiṃ loke paramhi ca;

    તતો મલા મલતરં, અવિજ્જા પરમં મલ’’ન્તિ. પઞ્ચમં;

    Tato malā malataraṃ, avijjā paramaṃ mala’’nti. pañcamaṃ;







    Footnotes:
    1. તતો ચ (સ્યા॰ પી॰)
    2. tato ca (syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૫. મલસુત્તવણ્ણના • 5. Malasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૮. મલસુત્તાદિવણ્ણના • 5-8. Malasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact