Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૫. મલસુત્તવણ્ણના

    5. Malasuttavaṇṇanā

    ૧૫. પઞ્ચમે અસજ્ઝાયમલાતિ ઉગ્ગહિતમન્તાનં અસજ્ઝાયકરણં મલં નામ હોતિ. અનુટ્ઠાનમલા ઘરાતિ ઉટ્ઠાનવીરિયાભાવો ઘરાનં મલં નામ. વણ્ણસ્સાતિ સરીરવણ્ણસ્સ. રક્ખતોતિ યંકિઞ્ચિ અત્તનો સન્તકં રક્ખન્તસ્સ. અવિજ્જા પરમં મલન્તિ તતો સેસાકુસલધમ્મમલતો અટ્ઠસુ ઠાનેસુ અઞ્ઞાણભૂતા વટ્ટમૂલસઙ્ખાતા બહલન્ધકારઅવિજ્જા પરમં મલં. તતો હિ મલતરં નામ નત્થિ. ઇમસ્મિમ્પિ સુત્તે વટ્ટમેવ કથિતં.

    15. Pañcame asajjhāyamalāti uggahitamantānaṃ asajjhāyakaraṇaṃ malaṃ nāma hoti. Anuṭṭhānamalā gharāti uṭṭhānavīriyābhāvo gharānaṃ malaṃ nāma. Vaṇṇassāti sarīravaṇṇassa. Rakkhatoti yaṃkiñci attano santakaṃ rakkhantassa. Avijjā paramaṃ malanti tato sesākusaladhammamalato aṭṭhasu ṭhānesu aññāṇabhūtā vaṭṭamūlasaṅkhātā bahalandhakāraavijjā paramaṃ malaṃ. Tato hi malataraṃ nāma natthi. Imasmimpi sutte vaṭṭameva kathitaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૫. મલસુત્તં • 5. Malasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૮. મલસુત્તાદિવણ્ણના • 5-8. Malasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact