Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) |
૪-૧૦. માલુક્યપુત્તસુત્તાદિવણ્ણના
4-10. Mālukyaputtasuttādivaṇṇanā
૨૫૭-૨૬૩. ચતુત્થે અપસાદેતીતિ નિગ્ગણ્હાતિ. ઉસ્સાદેતીતિ પગ્ગણ્હાતિ. અપસાદનાકારં ઉસ્સાદનાકારઞ્ચ વિભાવેતું ‘‘કથ’’ન્તિઆદિ આરદ્ધં. પઞ્ચમાદીનિ ઉત્તાનાનેવ. સેસં સુવિઞ્ઞેય્યમેવ.
257-263. Catutthe apasādetīti niggaṇhāti. Ussādetīti paggaṇhāti. Apasādanākāraṃ ussādanākārañca vibhāvetuṃ ‘‘katha’’ntiādi āraddhaṃ. Pañcamādīni uttānāneva. Sesaṃ suviññeyyameva.
માલુક્યપુત્તસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Mālukyaputtasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.
અભિઞ્ઞાવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Abhiññāvaggavaṇṇanā niṭṭhitā.
ઇતિ મનોરથપૂરણિયા અઙ્ગુત્તરનિકાય-અટ્ઠકથાય
Iti manorathapūraṇiyā aṅguttaranikāya-aṭṭhakathāya
ચતુક્કનિપાતવણ્ણનાય અનુત્તાનત્થદીપના સમત્તા.
Catukkanipātavaṇṇanāya anuttānatthadīpanā samattā.
દુતિયો ભાગો નિટ્ઠિતો.
Dutiyo bhāgo niṭṭhito.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૪. માલુક્યપુત્તસુત્તં • 4. Mālukyaputtasuttaṃ
૫. કુલસુત્તં • 5. Kulasuttaṃ
૬. પઠમઆજાનીયસુત્તં • 6. Paṭhamaājānīyasuttaṃ
૭. દુતિયઆજાનીયસુત્તં • 7. Dutiyaājānīyasuttaṃ
૮. બલસુત્તં • 8. Balasuttaṃ
૯. અરઞ્ઞસુત્તં • 9. Araññasuttaṃ
૧૦. કમ્મસુત્તં • 10. Kammasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)
૪. માલુક્યપુત્તસુત્તવણ્ણના • 4. Mālukyaputtasuttavaṇṇanā
૫-૧૦. કુલસુત્તાદિવણ્ણના • 5-10. Kulasuttādivaṇṇanā