Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā

    માનત્તચારિકવત્તકથા

    Mānattacārikavattakathā

    ૯૦. માનત્તચારિકસ્સ વત્તેસુ ‘‘દેવસિકં આરોચેતબ્બ’’ન્તિ વિસેસો.

    90.Mānattacārikassa vattesu ‘‘devasikaṃ ārocetabba’’nti viseso.

    ૯૨. રત્તિચ્છેદેસુ ઊને ગણેતિ એત્થ ગણોતિ ચત્તારો વા અતિરેકા વા; તસ્મા સચેપિ તીહિ ભિક્ખૂહિ સદ્ધિં વસતિ, રત્તિચ્છેદો હોતિયેવ. માનત્તનિક્ખેપસમાદાનેસુ વુત્તસદિસોવ વિનિચ્છયો. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવાતિ.

    92. Ratticchedesu ūne gaṇeti ettha gaṇoti cattāro vā atirekā vā; tasmā sacepi tīhi bhikkhūhi saddhiṃ vasati, ratticchedo hotiyeva. Mānattanikkhepasamādānesu vuttasadisova vinicchayo. Sesaṃ sabbattha uttānamevāti.

    માનત્તચારિકવત્તકથા નિટ્ઠિતા.

    Mānattacārikavattakathā niṭṭhitā.

    પારિવાસિકક્ખન્ધકવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Pārivāsikakkhandhakavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi / ૪. માનત્તચારિકવત્તં • 4. Mānattacārikavattaṃ

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૪. માનત્તાચારિકવત્તકથા • 4. Mānattācārikavattakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact