Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૫. મઞ્ચસિક્ખાપદં

    5. Mañcasikkhāpadaṃ

    ૫૨૨. પઞ્ચમે છેદનમેવ છેદનકં, તમસ્સત્થીતિ છેદનકન્તિ અત્થં સન્ધાય વુત્તં ‘‘વુત્તનયમેવા’’તિ.

    522. Pañcame chedanameva chedanakaṃ, tamassatthīti chedanakanti atthaṃ sandhāya vuttaṃ ‘‘vuttanayamevā’’ti.

    નિખણિત્વાતિ પમાણાતિરેકં નિખણિત્વા. ઉત્તાનં વા કત્વાતિ હેટ્ઠુપરિ પરિવત્તનં વા કત્વા. ઠપેત્વાતિ લમ્બણવસેન ઠપેત્વાતિ. પઞ્ચમં.

    Nikhaṇitvāti pamāṇātirekaṃ nikhaṇitvā. Uttānaṃ vā katvāti heṭṭhupari parivattanaṃ vā katvā. Ṭhapetvāti lambaṇavasena ṭhapetvāti. Pañcamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૯. રતનવગ્ગો • 9. Ratanavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૫. મઞ્ચસિક્ખાપદવણ્ણના • 5. Mañcasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૫. મઞ્ચપીઠસિક્ખાપદવણ્ણના • 5. Mañcapīṭhasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૫. મઞ્ચસિક્ખાપદવણ્ણના • 5. Mañcasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact