Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૫૮. મન્ધાતુજાતકં (૩-૧-૮)

    258. Mandhātujātakaṃ (3-1-8)

    ૨૨.

    22.

    યાવતા ચન્દિમસૂરિયા, પરિહરન્તિ દિસા ભન્તિ વિરોચના 1;

    Yāvatā candimasūriyā, pariharanti disā bhanti virocanā 2;

    સબ્બેવ દાસા મન્ધાતુ, યે પાણા પથવિસ્સિતા 3.

    Sabbeva dāsā mandhātu, ye pāṇā pathavissitā 4.

    ૨૩.

    23.

    ન કહાપણવસ્સેન, તિત્તિ કામેસુ વિજ્જતિ;

    Na kahāpaṇavassena, titti kāmesu vijjati;

    અપ્પસ્સાદા દુખા કામા, ઇતિ વિઞ્ઞાય પણ્ડિતો.

    Appassādā dukhā kāmā, iti viññāya paṇḍito.

    ૨૪.

    24.

    અપિ દિબ્બેસુ કામેસુ, રતિં સો નાધિગચ્છતિ;

    Api dibbesu kāmesu, ratiṃ so nādhigacchati;

    તણ્હક્ખયરતો હોતિ, સમ્માસમ્બુદ્ધસાવકોતિ.

    Taṇhakkhayarato hoti, sammāsambuddhasāvakoti.

    મન્ધાતુજાતકં અટ્ઠમં.

    Mandhātujātakaṃ aṭṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. વિરોચમાના (ક॰)
    2. virocamānā (ka.)
    3. પઠવિનિસ્સિતા (સી॰ પી॰), પઠવિસ્સિતા (સ્યા॰)
    4. paṭhavinissitā (sī. pī.), paṭhavissitā (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૫૮] ૮. મન્ધાતુજાતકવણ્ણના • [258] 8. Mandhātujātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact