Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૯૪. મણિચોરજાતકં (૨-૫-૪)

    194. Maṇicorajātakaṃ (2-5-4)

    ૮૭.

    87.

    ન સન્તિ દેવા પવસન્તિ નૂન, ન હિ નૂન સન્તિ ઇધ લોકપાલા;

    Na santi devā pavasanti nūna, na hi nūna santi idha lokapālā;

    સહસા કરોન્તાનમસઞ્ઞતાનં, ન હિ નૂન સન્તી પટિસેધિતારો.

    Sahasā karontānamasaññatānaṃ, na hi nūna santī paṭisedhitāro.

    ૮૮.

    88.

    અકાલે વસ્સતી તસ્સ, કાલે તસ્સ ન વસ્સતિ;

    Akāle vassatī tassa, kāle tassa na vassati;

    સગ્ગા ચ ચવતિ ઠાના, નનુ સો તાવતા હતોતિ.

    Saggā ca cavati ṭhānā, nanu so tāvatā hatoti.

    મણિચોરજાતકં ચતુત્થં.

    Maṇicorajātakaṃ catutthaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૯૪] ૪. મણિચોરજાતકવણ્ણના • [194] 4. Maṇicorajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact