Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણી-મૂલટીકા • Dhammasaṅgaṇī-mūlaṭīkā

    કિરિયાબ્યાકતં

    Kiriyābyākataṃ

    મનોધાતુચિત્તવણ્ણના

    Manodhātucittavaṇṇanā

    ૫૬૬. વાતપુપ્ફન્તિ મોઘપુપ્ફં. તં અચ્છિન્નેપિ રુક્ખે ન ફલતિ, છિન્નરુક્ખપુપ્ફં પન અચ્છિન્ને ફલેય્ય. એવં અચ્છિન્નભવમૂલસ્સપિ પવત્તમાનં યં ન ફલતિ, તં વાતપુપ્ફસદિસં. ઇતરસ્સેવ પન પવત્તમાનં છિન્નરુક્ખપુપ્ફસદિસં. તઞ્હિ અચ્છિન્ને ભવમૂલે ફલેય્યાતિ.

    566. Vātapupphanti moghapupphaṃ. Taṃ acchinnepi rukkhe na phalati, chinnarukkhapupphaṃ pana acchinne phaleyya. Evaṃ acchinnabhavamūlassapi pavattamānaṃ yaṃ na phalati, taṃ vātapupphasadisaṃ. Itarasseva pana pavattamānaṃ chinnarukkhapupphasadisaṃ. Tañhi acchinne bhavamūle phaleyyāti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણીપાળિ • Dhammasaṅgaṇīpāḷi / અહેતુકકિરિયાઅબ્યાકતં • Ahetukakiriyāabyākataṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / ધમ્મસઙ્ગણિ-અટ્ઠકથા • Dhammasaṅgaṇi-aṭṭhakathā / મનોધાતુચિત્તં • Manodhātucittaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact