Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૩-૯. મરણસ્સતિસુત્તદ્વયાદિવણ્ણના
3-9. Maraṇassatisuttadvayādivaṇṇanā
૭૩-૭૯. તતિયે ભાવેથ નોતિ ભાવેથ નુ. સાસનન્તિ અનુસિટ્ઠિ. આસવાનં ખયાયાતિ અરહત્તફલત્થાય. ચતુત્થે પતિહિતાયાતિ પટિપન્નાય. સો મમસ્સ અન્તરાયોતિ સો મમ જીવિતન્તરાયોપિ, પુથુજ્જનકાલકિરિયં કરોન્તસ્સ સગ્ગન્તરાયોપિ મગ્ગન્તરાયોપિ અસ્સ. સત્થકા વા મે વાતાતિ સત્થં વિય અઙ્ગમઙ્ગાનિ કન્તન્તીતિ સત્થકા. પઞ્ચમાદીનિ વુત્તનયાનેવ. નવમે સંસગ્ગારામતાતિ પઞ્ચવિધે સંસગ્ગે આરામતા.
73-79. Tatiye bhāvetha noti bhāvetha nu. Sāsananti anusiṭṭhi. Āsavānaṃ khayāyāti arahattaphalatthāya. Catutthe patihitāyāti paṭipannāya. So mamassa antarāyoti so mama jīvitantarāyopi, puthujjanakālakiriyaṃ karontassa saggantarāyopi maggantarāyopi assa. Satthakā vā me vātāti satthaṃ viya aṅgamaṅgāni kantantīti satthakā. Pañcamādīni vuttanayāneva. Navame saṃsaggārāmatāti pañcavidhe saṃsagge ārāmatā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૩. પઠમમરણસ્સતિસુત્તં • 3. Paṭhamamaraṇassatisuttaṃ
૪. દુતિયમરણસ્સતિસુત્તં • 4. Dutiyamaraṇassatisuttaṃ
૫. પઠમસમ્પદાસુત્તં • 5. Paṭhamasampadāsuttaṃ
૬. દુતિયસમ્પદાસુત્તં • 6. Dutiyasampadāsuttaṃ
૭. ઇચ્છાસુત્તં • 7. Icchāsuttaṃ
૮. અલંસુત્તં • 8. Alaṃsuttaṃ
૯. પરિહાનસુત્તં • 9. Parihānasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. સદ્ધાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Saddhāsuttādivaṇṇanā