Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi |
૩૧૭. મતરોદનજાતકં (૪-૨-૭)
317. Matarodanajātakaṃ (4-2-7)
૬૫.
65.
મતં મતં એવ 1 રોદથ, ન હિ તં રોદથ યો મરિસ્સતિ;
Mataṃ mataṃ eva 2 rodatha, na hi taṃ rodatha yo marissati;
સબ્બેપિ 3 સરીરધારિનો, અનુપુબ્બેન જહન્તિ જીવિતં.
Sabbepi 4 sarīradhārino, anupubbena jahanti jīvitaṃ.
૬૬.
66.
દેવમનુસ્સા ચતુપ્પદા, પક્ખિગણા ઉરગા ચ ભોગિનો;
Devamanussā catuppadā, pakkhigaṇā uragā ca bhogino;
૬૭.
67.
એવં ચલિતં અસણ્ઠિતં, સુખદુક્ખં મનુજેસ્વપેક્ખિય;
Evaṃ calitaṃ asaṇṭhitaṃ, sukhadukkhaṃ manujesvapekkhiya;
કન્દિતરુદિતં નિરત્થકં, કિં વો સોકગણાભિકીરરે.
Kanditaruditaṃ niratthakaṃ, kiṃ vo sokagaṇābhikīrare.
૬૮.
68.
ધીરં મઞ્ઞન્તિ બાલોતિ, યે ધમ્મસ્સ અકોવિદાતિ.
Dhīraṃ maññanti bāloti, ye dhammassa akovidāti.
મતરોદનજાતકં સત્તમં.
Matarodanajātakaṃ sattamaṃ.
Footnotes:
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૧૭] ૭. મતરોદનજાતકવણ્ણના • [317] 7. Matarodanajātakavaṇṇanā