Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૬. મેળજિનત્થેરગાથા

    6. Meḷajinattheragāthā

    ૧૩૧.

    131.

    ‘‘યદાહં ધમ્મમસ્સોસિં, ભાસમાનસ્સ સત્થુનો;

    ‘‘Yadāhaṃ dhammamassosiṃ, bhāsamānassa satthuno;

    ન કઙ્ખમભિજાનામિ, સબ્બઞ્ઞૂઅપરાજિતે.

    Na kaṅkhamabhijānāmi, sabbaññūaparājite.

    ૧૩૨.

    132.

    ‘‘સત્થવાહે મહાવીરે, સારથીનં વરુત્તમે;

    ‘‘Satthavāhe mahāvīre, sārathīnaṃ varuttame;

    મગ્ગે પટિપદાયં વા, કઙ્ખા મય્હં ન વિજ્જતી’’તિ.

    Magge paṭipadāyaṃ vā, kaṅkhā mayhaṃ na vijjatī’’ti.

    … મેળજિનો થેરો….

    … Meḷajino thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૬. મેળજિનત્થેરગાથાવણ્ણના • 6. Meḷajinattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact