Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi |
૪. ચતુત્થવગ્ગો
4. Catutthavaggo
૧. મિગસિરત્થેરગાથા
1. Migasirattheragāthā
૧૮૧.
181.
‘‘યતો અહં પબ્બજિતો, સમ્માસમ્બુદ્ધસાસને;
‘‘Yato ahaṃ pabbajito, sammāsambuddhasāsane;
વિમુચ્ચમાનો ઉગ્ગચ્છિં, કામધાતું ઉપચ્ચગં.
Vimuccamāno uggacchiṃ, kāmadhātuṃ upaccagaṃ.
૧૮૨.
182.
‘‘બ્રહ્મુનો પેક્ખમાનસ્સ, તતો ચિત્તં વિમુચ્ચિ મે;
‘‘Brahmuno pekkhamānassa, tato cittaṃ vimucci me;
અકુપ્પા મે વિમુત્તીતિ, સબ્બસંયોજનક્ખયા’’તિ.
Akuppā me vimuttīti, sabbasaṃyojanakkhayā’’ti.
… મિગસિરો થેરો….
… Migasiro thero….
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧. મિગસિરત્થેરગાથાવણ્ણના • 1. Migasirattheragāthāvaṇṇanā