Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya |
૩. મિત્તસુત્તં
3. Mittasuttaṃ
૧૩૬. ‘‘તીહિ , ભિક્ખવે, અઙ્ગેહિ સમન્નાગતો મિત્તો સેવિતબ્બો. કતમેહિ તીહિ? ( ) 1 દુદ્દદં દદાતિ, દુક્કરં કરોતિ, દુક્ખમં ખમતિ – ઇમેહિ ખો, ભિક્ખવે, તીહિ અઙ્ગેહિ સમન્નાગતો મિત્તો સેવિતબ્બો’’તિ. તતિયં.
136. ‘‘Tīhi , bhikkhave, aṅgehi samannāgato mitto sevitabbo. Katamehi tīhi? ( ) 2 Duddadaṃ dadāti, dukkaraṃ karoti, dukkhamaṃ khamati – imehi kho, bhikkhave, tīhi aṅgehi samannāgato mitto sevitabbo’’ti. Tatiyaṃ.
Footnotes: