Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૬. મિત્તસુત્તવણ્ણના

    6. Mittasuttavaṇṇanā

    ૧૪૬. છટ્ઠે કમ્મન્તં કારેતીતિ ખેત્તાદિકમ્મન્તં કારેતિ. અધિકરણં આદિયતીતિ ચત્તારિ અધિકરણાનિ આદિયતિ. પામોક્ખેસુ ભિક્ખૂસૂતિ દિસાપામોક્ખેસુ ભિક્ખૂસુ. પટિવિરુદ્ધો હોતીતિ પચ્ચનીકગ્ગાહિતાય વિરુદ્ધો હોતિ. અનવત્થચારિકન્તિ અનવત્થાનચારિકં.

    146. Chaṭṭhe kammantaṃ kāretīti khettādikammantaṃ kāreti. Adhikaraṇaṃ ādiyatīti cattāri adhikaraṇāni ādiyati. Pāmokkhesu bhikkhūsūti disāpāmokkhesu bhikkhūsu. Paṭiviruddhohotīti paccanīkaggāhitāya viruddho hoti. Anavatthacārikanti anavatthānacārikaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૬. મિત્તસુત્તં • 6. Mittasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૪-૬. તિકણ્ડકીસુત્તાદિવણ્ણના • 4-6. Tikaṇḍakīsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact