Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૫૯. મોરજાતકં (૨-૧-૯)

    159. Morajātakaṃ (2-1-9)

    ૧૭.

    17.

    ઉદેતયં ચક્ખુમા એકરાજા, હરિસ્સવણ્ણો પથવિપ્પભાસો 1;

    Udetayaṃ cakkhumā ekarājā, harissavaṇṇo pathavippabhāso 2;

    તં તં નમસ્સામિ હરિસ્સવણ્ણં પથવિપ્પભાસં, તયાજ્જ ગુત્તા વિહરેમુ દિવસં.

    Taṃ taṃ namassāmi harissavaṇṇaṃ pathavippabhāsaṃ, tayājja guttā viharemu divasaṃ.

    યે બ્રાહ્મણા વેદગૂ સબ્બધમ્મે, તે મે નમો તે ચ મં પાલયન્તુ;

    Ye brāhmaṇā vedagū sabbadhamme, te me namo te ca maṃ pālayantu;

    નમત્થુ બુદ્ધાનં 3 નમત્થુ બોધિયા, નમો વિમુત્તાનં 4 નમો વિમુત્તિયા;

    Namatthu buddhānaṃ 5 namatthu bodhiyā, namo vimuttānaṃ 6 namo vimuttiyā;

    ઇમં સો પરિત્તં કત્વા, મોરો ચરતિ એસના.

    Imaṃ so parittaṃ katvā, moro carati esanā.

    ૧૮.

    18.

    અપેતયં ચક્ખુમા એકરાજા, હરિસ્સવણ્ણો પથવિપ્પભાસો;

    Apetayaṃ cakkhumā ekarājā, harissavaṇṇo pathavippabhāso;

    તં તં નમ્મસ્સામિ હરિસ્સવણ્ણં પથવિપ્પભાસં, તયાજ્જ ગુત્તા વિહરેમુ રત્તિં.

    Taṃ taṃ nammassāmi harissavaṇṇaṃ pathavippabhāsaṃ, tayājja guttā viharemu rattiṃ.

    યે બ્રાહ્મણા વેદગૂ સબ્બધમ્મે, તે મે નમો તે ચ મં પાલયન્તુ;

    Ye brāhmaṇā vedagū sabbadhamme, te me namo te ca maṃ pālayantu;

    નમત્થુ બુદ્ધાનં નમત્થુ બોધિયા, નમો વિમુત્તાનં નમો વિમુત્તિયા;

    Namatthu buddhānaṃ namatthu bodhiyā, namo vimuttānaṃ namo vimuttiyā;

    ઇમં સો પરિત્તં કત્વા, મોરો વાસમકપ્પયીતિ.

    Imaṃ so parittaṃ katvā, moro vāsamakappayīti.

    મોરજાતકં નવમં.

    Morajātakaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. પઠવિપ્પભાસો (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    2. paṭhavippabhāso (sī. syā. pī.)
    3. બુદ્ધાન (?)
    4. વિમુત્તાન (?)
    5. buddhāna (?)
    6. vimuttāna (?)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૫૯] ૯. મોરજાતકવણ્ણના • [159] 9. Morajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact