Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૦. મોરનિવાપસુત્તવણ્ણના

    10. Moranivāpasuttavaṇṇanā

    ૧૦. દસમે અચ્ચન્તનિટ્ઠોતિ અન્તં અતીતત્તા અચ્ચન્તસઙ્ખાતં અવિનાસધમ્મં નિબ્બાનં નિટ્ઠા અસ્સાતિ અચ્ચન્તનિટ્ઠો. ઇમિના નયેન સેસપદાનિ વેદિતબ્બાનિ. જનેતસ્મિન્તિ જનિતસ્મિં , પજાયાતિ અત્થો. યે ગોત્તપટિસારિનોતિ યે જના તસ્મિં ગોત્તે પટિસરન્તિ ‘‘અહં ગોતમો, અહં કસ્સપો’’તિ, તેસુ લોકે ગોત્તપટિસારીસુ ખત્તિયો સેટ્ઠો. અનુમતા મયાતિ મમ સબ્બઞ્ઞુતઞ્ઞાણેન સદ્ધિં સંસન્દેત્વા દેસિતા મયા અનુઞ્ઞાતા. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનત્થમેવાતિ.

    10. Dasame accantaniṭṭhoti antaṃ atītattā accantasaṅkhātaṃ avināsadhammaṃ nibbānaṃ niṭṭhā assāti accantaniṭṭho. Iminā nayena sesapadāni veditabbāni. Janetasminti janitasmiṃ , pajāyāti attho. Ye gottapaṭisārinoti ye janā tasmiṃ gotte paṭisaranti ‘‘ahaṃ gotamo, ahaṃ kassapo’’ti, tesu loke gottapaṭisārīsu khattiyo seṭṭho. Anumatā mayāti mama sabbaññutaññāṇena saddhiṃ saṃsandetvā desitā mayā anuññātā. Sesaṃ sabbattha uttānatthamevāti.

    નિસ્સયવગ્ગો પઠમો.

    Nissayavaggo paṭhamo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧૦. મોરનિવાપસુત્તં • 10. Moranivāpasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. કિમત્થિયસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Kimatthiyasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact