Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૬૨. મુદુપાણિજાતકં (૩-૨-૨)

    262. Mudupāṇijātakaṃ (3-2-2)

    ૩૪.

    34.

    પાણિ ચે મુદુકો ચસ્સ, નાગો ચસ્સ સુકારિતો;

    Pāṇi ce muduko cassa, nāgo cassa sukārito;

    અન્ધકારો ચ વસ્સેય્ય, અથ નૂન તદા સિયા.

    Andhakāro ca vasseyya, atha nūna tadā siyā.

    ૩૫.

    35.

    અનલા મુદુસમ્ભાસા, દુપ્પૂરા તા 1 નદીસમા;

    Analā mudusambhāsā, duppūrā tā 2 nadīsamā;

    સીદન્તિ નં વિદિત્વાન, આરકા પરિવજ્જયે.

    Sīdanti naṃ viditvāna, ārakā parivajjaye.

    ૩૬.

    36.

    યં એતા ઉપસેવન્તિ, છન્દસા વા ધનેન વા;

    Yaṃ etā upasevanti, chandasā vā dhanena vā;

    જાતવેદોવ સં ઠાનં, ખિપ્પં અનુદહન્તિ નન્તિ.

    Jātavedova saṃ ṭhānaṃ, khippaṃ anudahanti nanti.

    મુદુપાણિજાતકં દુતિયં.

    Mudupāṇijātakaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. દુપ્પૂરત્તા (ક॰)
    2. duppūrattā (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૬૨] ૨. મુદુપાણિજાતકવણ્ણના • [262] 2. Mudupāṇijātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact