Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. મૂલકસુત્તવણ્ણના

    3. Mūlakasuttavaṇṇanā

    ૮૩. તતિયે સબ્બે ધમ્માતિ પઞ્ચક્ખન્ધા. છન્દમૂલકાતિ અજ્ઝાસયચ્છન્દો કત્તુકમ્યતાછન્દો તં મૂલં એતેસન્તિ છન્દમૂલકા. મનસિકારતો સમ્ભવન્તીતિ મનસિકારસમ્ભવા. ફસ્સતો સમુદેન્તિ રાસી ભવન્તીતિ ફસ્સસમુદયા. વેદનાય સમોસરન્તીતિ વેદનાસમોસરણા. સમાધિ એતેસં પમુખોતિ સમાધિપ્પમુખા. જેટ્ઠકટ્ઠેન સતિ અધિપતિ એતેસન્તિ સતાધિપતેય્યા, સતિજેટ્ઠકાતિ અત્થો. પઞ્ઞા ઉત્તરા એતેસન્તિ પઞ્ઞુત્તરા. વિમુત્તિ એવ સારો એતેસન્તિ વિમુત્તિસારા. એત્થ ચ છન્દમૂલકાદયો ચત્તારોપિ લોકિયા કથિતા, સેસા લોકિયલોકુત્તરમિસ્સકાતિ.

    83. Tatiye sabbe dhammāti pañcakkhandhā. Chandamūlakāti ajjhāsayacchando kattukamyatāchando taṃ mūlaṃ etesanti chandamūlakā. Manasikārato sambhavantīti manasikārasambhavā. Phassato samudenti rāsī bhavantīti phassasamudayā. Vedanāya samosarantīti vedanāsamosaraṇā. Samādhi etesaṃ pamukhoti samādhippamukhā. Jeṭṭhakaṭṭhena sati adhipati etesanti satādhipateyyā, satijeṭṭhakāti attho. Paññā uttarā etesanti paññuttarā. Vimutti eva sāro etesanti vimuttisārā. Ettha ca chandamūlakādayo cattāropi lokiyā kathitā, sesā lokiyalokuttaramissakāti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. મૂલકસુત્તં • 3. Mūlakasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. સદ્ધાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Saddhāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact