Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૪૫. મૂલપરિયાયજાતકં (૨-૧૦-૫)

    245. Mūlapariyāyajātakaṃ (2-10-5)

    ૧૯૦.

    190.

    કાલો ઘસતિ ભૂતાનિ, સબ્બાનેવ સહત્તના;

    Kālo ghasati bhūtāni, sabbāneva sahattanā;

    યો ચ કાલઘસો ભૂતો, સ ભૂતપચનિં પચિ.

    Yo ca kālaghaso bhūto, sa bhūtapacaniṃ paci.

    ૧૯૧.

    191.

    બહૂનિ નરસીસાનિ, લોમસાનિ બ્રહાનિ ચ;

    Bahūni narasīsāni, lomasāni brahāni ca;

    ગીવાસુ પટિમુક્કાનિ, કોચિદેવેત્થ કણ્ણવાતિ.

    Gīvāsu paṭimukkāni, kocidevettha kaṇṇavāti.

    મૂલપરિયાયજાતકં પઞ્ચમં.

    Mūlapariyāyajātakaṃ pañcamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૪૫] ૫. મૂલપરિયાયજાતકવણ્ણના • [245] 5. Mūlapariyāyajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact