Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૨. મૂલાયપટિકસ્સનારહવત્તકથા

    2. Mūlāyapaṭikassanārahavattakathā

    ૮૬. નવકતરં મૂલાયપટિકસ્સનારહં ઠપેત્વાતિ યોજના. ઇમેસં પઞ્ચન્નં પકતત્તા એવાતિ સમ્બન્ધો. નેસન્તિ મૂલાયપટિકસ્સનારહમાનત્તારહમાનત્તચારિકઅબ્ભાનારહાનં ચતુન્નં, મૂલાયપટિકસ્સનારહાદિલક્ખણન્તિ સમ્બન્ધો. એત્થાતિ મૂલાયપટિકસ્સનારહસ્સ વત્તે. ઇતોતિ મૂલાયપટિકસ્સનારહસ્સ વત્તતો.

    86. Navakataraṃ mūlāyapaṭikassanārahaṃ ṭhapetvāti yojanā. Imesaṃ pañcannaṃ pakatattā evāti sambandho. Nesanti mūlāyapaṭikassanārahamānattārahamānattacārikaabbhānārahānaṃ catunnaṃ, mūlāyapaṭikassanārahādilakkhaṇanti sambandho. Etthāti mūlāyapaṭikassanārahassa vatte. Itoti mūlāyapaṭikassanārahassa vattato.

    ૮૭. યથેવ પારિવાસિકો ગણપૂરકો ન હોતિ, એવં એતેપિ ન હોન્તીતિ યોજના.

    87. Yatheva pārivāsiko gaṇapūrako na hoti, evaṃ etepi na hontīti yojanā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi / ૨. મૂલાયપટિકસ્સનારહવત્તં • 2. Mūlāyapaṭikassanārahavattaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā / મૂલાયપટિકસ્સનારહવત્તકથા • Mūlāyapaṭikassanārahavattakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact