Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā

    નગન્તબ્બગન્તબ્બવારકથાવણ્ણના

    Nagantabbagantabbavārakathāvaṇṇanā

    ૧૮૧. ઉપોસથાધિટ્ઠાનત્થં સીમાપિ નદીપિ ન ગન્તબ્બાતિ ગરુકં પાતિમોક્ખુદ્દેસં વિસ્સજ્જેત્વા લહુકસ્સ અકત્તબ્બત્તા વુત્તં. આરઞ્ઞકેનાપિ ભિક્ખુનાતિ એકચારિકેન આરઞ્ઞકભિક્ખુના, યત્થ વા સઙ્ઘપહોનકા ભિક્ખૂ ન સન્તિ, તાદિસે અરઞ્ઞે વસન્તેન. તત્થ ઉપોસથં કત્વાવ ગન્તબ્બન્તિ તસ્સ વસનટ્ઠાને સઙ્ઘુપોસથસ્સ અપ્પવત્તનતો વુત્તં. ઉપોસથન્તરાયોતિ અત્તનો ઉપોસથન્તરાયો.

    181.Uposathādhiṭṭhānatthaṃ sīmāpi nadīpi na gantabbāti garukaṃ pātimokkhuddesaṃ vissajjetvā lahukassa akattabbattā vuttaṃ. Āraññakenāpi bhikkhunāti ekacārikena āraññakabhikkhunā, yattha vā saṅghapahonakā bhikkhū na santi, tādise araññe vasantena. Tattha uposathaṃ katvāva gantabbanti tassa vasanaṭṭhāne saṅghuposathassa appavattanato vuttaṃ. Uposathantarāyoti attano uposathantarāyo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૧૦૩. નગન્તબ્બવારો • 103. Nagantabbavāro

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / નગન્તબ્બગન્તબ્બવારકથા • Nagantabbagantabbavārakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / નગન્તબ્બગન્તબ્બવારકથાવણ્ણના • Nagantabbagantabbavārakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / લિઙ્ગાદિદસ્સનકથાદિવણ્ણના • Liṅgādidassanakathādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૦૩. નગન્તબ્બગન્તબ્બવારકથા • 103. Nagantabbagantabbavārakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact