Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૪. ચતુકનિપાતો

    4. Catukanipāto

    ૧. નાગસમાલત્થેરગાથા

    1. Nāgasamālattheragāthā

    ૨૬૭.

    267.

    ‘‘અલઙ્કતા સુવસના, માલિની ચન્દનુસ્સદા;

    ‘‘Alaṅkatā suvasanā, mālinī candanussadā;

    મજ્ઝે મહાપથે નારી, તુરિયે નચ્ચતિ નટ્ટકી.

    Majjhe mahāpathe nārī, turiye naccati naṭṭakī.

    ૨૬૮.

    268.

    ‘‘પિણ્ડિકાય પવિટ્ઠોહં, ગચ્છન્તો નં ઉદિક્ખિસં;

    ‘‘Piṇḍikāya paviṭṭhohaṃ, gacchanto naṃ udikkhisaṃ;

    અલઙ્કતં સુવસનં, મચ્ચુપાસંવ ઓડ્ડિતં.

    Alaṅkataṃ suvasanaṃ, maccupāsaṃva oḍḍitaṃ.

    ૨૬૯.

    269.

    ‘‘તતો મે મનસીકારો, યોનિસો ઉદપજ્જથ;

    ‘‘Tato me manasīkāro, yoniso udapajjatha;

    આદીનવો પાતુરહુ, નિબ્બિદા સમતિટ્ઠથ 1.

    Ādīnavo pāturahu, nibbidā samatiṭṭhatha 2.

    ૨૭૦.

    270.

    ‘‘તતો ચિત્તં વિમુચ્ચિ મે, પસ્સ ધમ્મસુધમ્મતં;

    ‘‘Tato cittaṃ vimucci me, passa dhammasudhammataṃ;

    તિસ્સો વિજ્જા અનુપ્પત્તા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસન’’ન્તિ.

    Tisso vijjā anuppattā, kataṃ buddhassa sāsana’’nti.

    … નાગસમાલો થેરો….

    … Nāgasamālo thero….







    Footnotes:
    1. સમ્પતિટ્ઠથ (ક॰)
    2. sampatiṭṭhatha (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧. નાગસમાલત્થેરગાથાવણ્ણના • 1. Nāgasamālattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact